Trei proiecte care vizează sănătatea nou-născuților au fost aprobate în ședința de joi, 2 martie, a Consiliului General al Municipiului București, a anunțat Nicuşor Dan.
Unul dintre ele se referă la construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatologie la Spitalul „Filantropia”, iar alte două – dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți de la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”.
„Astfel, la Spitalul «Filantropia» se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienților critici nou-născuți la 25 de paturi (de la 12 existente). Totodată, se are în vedere dotarea paturilor cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale moderne. De asemenea, vor fi îmbunătățite programele de screening/prevenție malformații congenitale cardiace și retinopatia prematurității, prin dotarea cu echipamente medicale adecvate. În felul acesta, vom spori calitatea îngrijirilor, tratamentelor și vom contribui la siguranța micilor pacienți”, a scris, într-o postare pe Facebook, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.
Citește și: Spitalele Colentina şi Colţea, dotate cu echipamente medicale de ultimă generație
Potrivit acestuia, valoarea totală a investiției este de 56.749.946 lei cu TVA.
Noua clădire de terapie intensivă neonatologie, cu regim de înălțime S tehnic + P + 2E + E tehnic, se va construi în partea de vest a spitalului, alipită de corpul C5.
Pentru spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino” s-a aprobat dezvoltarea secțiile de terapie intensivă pentru nou născuți. Valoarea proiectelor este de 1.112.935,60 lei (TVA inclus) pentru „Malaxa”, respectiv 9.501.388,83 lei (TVA inclus) pentru „Cantacuzino”.
Nicuşor Dan a menționat că se va investi în echipamente medicale adecvate secțiilor de terapie intesivă nou-născuți și în îmbunătățirea programului de screening.
Finanțarea se va realiza fie prin PNRR, fie prin bugetul local al municipiului București și/sau alte surse legal constituite.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe