Dr. Alexandra Mircea este unul dintre primii medici de la noi din țară care au început să facă filmulețe educative pentru a le posta pe rețele sociale.
La începutul lunii noiembrie, doctorița Alexandra Mircea s-a numărat printre speakerii evenimentului SocialPedia, aflat la a 65-a ediție. „Influencer Marketing în 2024” a fost tema ediției 65 a SocialPedia. Evenimentul a fost dedicat tuturor pasionaților lumii digitale și a fost organizat pe 12 noiembrie 2024, la un restaurant din București.
Cu această ocazie am ascultat prezentarea medicului Alexandra Mircea. Aceasta este fondatoarea și deținătoarea unei clinici din București, este medic stomatolog și speaker în aspecte care țin de creșterea gradului de conștientizare asupra sănătății orale.
Dr. Alexandra Mircea este cel mai urmărit medic dentist pe Social Media. Este medic stomatolog de peste 12 ani, specialist parodontolog și fondatoarea unei clinici. Conduce o echipă medicală în București și acordă o atenție deosebită educației despre igiena și tratamentele stomatologice.
Citiți și: Dr. Alexandra Mircea, dentista cu un milion de urmăritori pe TikTok
Clipurile video realizate de ea au devenit virale pentru publicul din România având astfel peste 1,3 milioane de urmăritori pe toate rețelele de socializare. Din 2019 și până în prezent, dr. Alexandra Mircea a obținut multiple certificări în cadrul Harvard Business School, din Statele Unite, care o ajută în drumul său antreprenorial de succes.
„Ce e important? Să identificați ce vă place vouă și ce vă face pe voi fericiți. Pentru că zicala care spune că nu o să simți că muncești are mult adevăr în ea. (zâmbește)”, a spus dr. Alexandra Mircea în prezentarea sa.
Când s-a decis să își deschidă o clinică stomatologică, recunoaște azi că nu a întrebat alte persoane cum se face acest lucru. Au fost și voci care au încercat să o descurajeze:
„«Vai, dar o să fie foarte complicat! Cum o să te descurci?» Ei, bine, am avut o doză mare de inconștiență, de care mă bucur foarte mult, pentru că altfel nu cred că reușeam să ajung aici...”, spune doctorița.
Totuși, care este primul pas? Să îți faci puțin curaj. „În momentul în care ajungi să postezi [ca medic] atât de mult, nu o să mai poți să mai lucrezi la pacienți, nu mai cu, nu mai ai timp. Și inițial lucram o săptămână întreagă. După care am ajuns să lucrez marți și sâmbătă... Aproape o jumătate de an m-am dedicat exclusiv părții de management și părții de creare de conținut. Sunt implicată în partea de medicală a clinicii doar prin ședințele pe care le am săptămânal cu medicii, prin discuțiile pe care le am cu ei, dar eu fizic nu mai văd pacienți. Știu toate cazurile pacienților care vin în clinică. Sunt la curent cu toate. Dar nu mă mai întâlnesc în costumul de medic cu pacientul. Mă întâlnesc doar pe hol cu pacienții. Aici vreau să insist: să identificați ceea ce vă doriți și ceea ce vă face fericiți și să aveți curaj și puțină inconștiență. Eu cred că dacă acum mi-ar spune cineva ce presupune să conduci o echipă formată în prezent din 63 de oameni, m-aș mai fi gândit o dată la asta. (zâmbește) Nu e vorba că nu îmi place, dar e foarte multă responsabilitate și trebuie să fii foarte organizat ca să le poți face bine pe toate”, a explicat medicul.
Dr. Alexandra Mircea: „Recomand purtarea aparatului dentar indiferent de vârstă”
În iarna lui 2019, în pandemie, când toată lumea era în casă, doctorița Alexandra Mircea a descoperit această aplicație, numită TikTok: „Primele clipuri le-am făcut cu pisicile de-acasă, recunosc. Am descoperit că e un loc foarte fain, care îți dă mult spațiu de manevră și te lasă să îți arăți toate ideile pe care le ai. Efectiv, poți să încerci”.
La început a fost foarte stresată. Își dorea să fie totul perfect, „filmam clipul de douăzeci de ori ca să fie perfect”.
„Dar mi-am dat seama că e mult mai bine dacă sunt eu – și suntem noi [înșine]. Așa a ieșit la iveală și latura aceasta mai fun (distractivă – n.red.). (...) Am acceptat că sunt un work in progress și că nu o să fie totul perfect și că nu e nicio problemă dacă nu-i perfect. Așa am reușit să creăm și mai multe situații și așa am invitat foarte mulți oameni la clinică, alți creatori de conținut cu care am filmat. Am încercat să descoperim toate beneficiile și toate avantajele pe care le oferă o platformă de social media”, a povestit aceasta în cadrul SocialPedia.
Totodată, aceasta a mai povestit câteva aspecte-cheie despre experiența sa, cum ar fi faptul că nu este neapărat cel mai comod lucru să vorbești despre medicină, pentru că medicina „nu este cel mai nice subiect, și nimănui nu-i place să meargă la doctor…” .
Și-atunci mi-am asumat un risc, așa încât să ajut oamenii să scape de teama de dentist. Așa am ajuns să discut și să fac educație pe social media.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe