Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

Influencerița „bionică” - Aflați povestea extraordinară a unei tinere din Marea Britanie

de Florentina Ionescu - dec. 29 2023
Influencerița „bionică” - Aflați povestea extraordinară a unei tinere din Marea Britanie

Tilly Lockey este născută în 2005 și este o personalitate din Marea Britanie, cunoscută mai ales pe rețelele sociale.

Ea este cunoscută și pentru faptul că are brațe bionice dezvoltate de compania Open Bionics, pe care le folosește încă din 2016. În luna octombrie 2023, influencerița cu mâini bionice și-a lansat cariera în muzica pop, scrie openbionics.com.

Tilly Lockey și-a pierdut ambele brațe din cauza meningitei, atunci când era bebeluș. Tânăra în vârstă de 17 ani poartă acum două brațe bionice și a adunat de-a lungul anilor un public de aproape 400.000 de followers (urmăritori) în social media. Ea le împărtășește internauților cum este să ducă o viață normală grație celor două membre superioare bionice.  

În anul 2019, Tilly Lockey a ajuns în atenția presei, atunci când producătorii filmului „Alita: Battle Angel” i-au dăruit lui Tilly două brațe bionice construite pe comandă, realizate de compania Open Bionics. Mai recent, însă, Tilly Lockey a cântat chiar în cadrul unui festival, ba chiar a mers pe podium în cadrul unui prestigios eveniment de modă, London Fashion Week. 

Folosindu-și brațele bionice, Tilly poate să țină în mână un microfon, poate să lucreze într-un studio de înregistrări și poate să creeze în mod independent conținut. Cu alte cuvinte, poate duce o viață normală. 

Tilly Lockey a contractat septicemie meningococică, în 2007, când avea doar 15 luni. În ciuda faptului că părinților ei medicii i-au spus că micuța cel mai probabil urma să moară, Tilly a supraviețuit ca urmare a unei intervenții chirurgicale care a avut succes. În cadrul operațiie, medicii i-au amputat ambele brațe. 

Inițial, tânăra a avut proteze simple pentru membrele superioare, acordate de NHS - National Health Service din Marea Britanie. În timp ce făcea cercetări pentru dispozitive medicale printate 3D, mama lui Tilly a descoperit compania Open Bionics. Această companie căuta în acea perioadă o persoană cu brațele amputate mai jos de cot pentru a testa un set de noi brațe prostetice. De când a fost aleasă de companie în acest sens, Tilly și-a folosit brațele bionice dezvoltate de compania menționată, iar aceste proteze bionice i-au permis să efectueze activități simple, cum ar fi să ridice obiecte mici și să se joace jocuri video. Aceste brațe sunt primele de acest gen care au fost aprobate medical în Marea Britanie, potrivit Wikipedia. Ea este activă pe Instagram, precum și pe alte platforme. 


Notă autor:

Sursa fotografiilor: https://www.instagram.com/tilly.lockey/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe