Săptămâna trecută, cadrele medicale din cadrul Enayati Medical City au luat parte la primul eveniment public desfășurat în acest complex medical – Seara medicilor.
Deși nu a fost vorba despre deschiderea oficială a Enayati Medical City (EMC), joi, 10 iunie, medicii care lucrează acolo au avut parte de o seară specială. „Ideea acestei întâlniri a fost ca medicii din orășelul nostru să se întâlnească, aici, între ei”, spunea dr. Wargha Enayati, fondatorul EMC. Și s-au întâlnit, dar nu numai între ei, ci și cu persoana din vârful ierarhiei Ministerului Sănătăţii, Ioana Mihăilă.
În scurtul timp pe care l-a petrecut printre medicii de la EMC, ministrul Sănătăţii a reușit să vadă și câte ceva din ceea ce înseamnă acest ecosistem spitalicesc atât din punctul de vedere al construcţiei, cât și al dotării și echipei medicale.
„Ceea ce am văzut aici m-a impresionat. Aș vrea ca măcar pe aproape să ajungă și spitalele publice, atât ca echipă medicală, cât și construcţie”, a declarat Ioana Mihăilă în cadrul discuţiilor cu medicii prezenţi.
Discuţii care practic au inaugurat generoasa sală a Centrului de conferinţe, care, în condiţii normale, ar putea găzdui nu mai puţin de 200 de persoane. Acum însă numărul a fost mai mic, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.
Și cum medicina face „casă bună” cu muzica, în imensul hol care ni se deschide în faţă imediat ce pășim pragul acestui așezământ răsunau duioasele acorduri ale pianului instalat acolo, acompaniat de data aceasta de vioară și violoncel. Un grup de bursieri ai Fundaţiei Regale
Margareta a României au înnobilat această seară cu un minirecital.
Cu siguranţă, cititorii noștri știu – am mai scris despre asta – că proiectul EMC este constituit din trei părţi distincte: Spitalul de oncologie Monza – „cel mai mare spital de oncologie din estul Europei”, spune Wargha Enayati –, apoi Centrul de îngrijire pentru vârstnici – Senior City – și Policlinica concierge medical.
„Eu cred că 80% dintre problemele noastre pot fi rezolvate în acest oraș: investigaţii, diagnostic, second opinion, tratament, recuperare ș.a.m.d.”, adaugă doctorul Enayati.
Cuvântul de ordine în EMC este integrare, integrare pe cei trei piloni mai sus amintiţi: vârstnicii au integrate toate serviciile de la stadiul de independent până la paliaţie; oncologia are integrate toate serviciile de la diagnostic la recuperare; policlinica concierge medical, cu cele 60 de cabinete ale sale, integrează serviciile de ambulatoriu cu suport de imagistică medicală și laborator, cu concierge doctor, care ghidează pacientul în întregul sistem.
„De 25 de ani lucrez numai în acest domeniu și cred că acesta este ultimul meu proiect, proiectul de maturizare a experienţei adunate”, și-a încheiat discursul Wargha Enayati, mulţumindu-le, totodată, celor care au avut încredere în proiectul său.
Discuţiile din Centrul de conferinţe s-au încheiat, într-o notă foarte destinsă, printr-o invitaţie care a umplut sala de zâmbete și aplauze: „Wargha, dacă nu mai ai alte proiecte, să știi că avem bani pentru infrastructură în Sănătate, așa că te așteptăm la minister”. Desigur, invitaţia, spusă tot cu zâmbetul pe buze (nici măcar masca nu a reușit să-l mascheze), a fost rostită de Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe