Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov a făcut, în ultimii doi ani, investiţii de aproximativ 60 de milioane de lei pentru reabilitarea unor spaţii şi pentru achiziţionarea de aparatură medicală.
Potrivit conducerii instituției medicale, la aceste investiții se adaugă alte peste 7 milioane de euro, fonduri europene, pentru dotări, scrie Agerpres.
Un raport privind investiţiile la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, care vizează perioada 1 octombrie 2018 - 30 octombrie 2020, arată căvaloarea totală a investiţiilor, atât din fonduri proprii, de la Consiliul Judeţean, precum şi de la Ministerul Sănătăţii, este de aproximativ 70 de milioane de lei.
Sursa citată precizează că cea mai mare parte a fondurilor – peste 50 de milioane de lei – provin de la bugetul judeţean, de la Ministerul Sănătăţii s-au primit 3,3 milioane de lei, iar din veniturile proprii – 44.000 de lei.
„Din aceste sume, în cursul anului a fost ridicat Spitalul Modular ATI pentru pacienţii COVID-19, unitate funcţională din luna septembrie, şi au început lucrările la construirea noii Unităţi de Primiri Urgenţe, care vor fi finalizate la începutul anului viitor”, informează sursa citată.
Totodată, a fost reabilitat Pavilionul central al Spitalului Judeţean şi a fost extinsă arhiva la Staţionarul Central. Lucrări de modernizare au mai avut loc şi la pavilioanele Tractorul şi Astra.
Aceeaşi sursă mai arată că la aceste investiţii s-au adăugat fonduri europene în valoare de peste 10,5 milioane de lei, pentru dotarea cu echipamente a Ambulatoriului de specialitate.
Tot din fonduri europene, în valoare de peste 14,5 milioane de lei, a fost dotat şi vor fi asigurate consumabilele la Spitalul Modular ATI pentru pacienţii cu COVID-19.
În documentul făcut public de conducerea SCJU Braşov este menţionat faptul că, faţă de perioada octombrie 2018 - octombrie 2020, în cincinalul 2014-2018, investiţiile în unitatea spitalicească publică, cea mai mare din judeţ, au fost de aproximativ 13 milioane de lei.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe