Newsflash
Internaționale

Sănătatea mintală a copiilor, afectată în mod diferit de pandemie

de Dr. Mariana MINEA - sept. 29 2023
Sănătatea mintală a copiilor, afectată în mod diferit de pandemie

Copiii provenind din familii cu situaţii bune au înregistrat cel mai mare declin în sănătatea psihică în perioada pandemiei, arată un studiu publicat în Journal of Epidemiology and Community Health. 

        Unul dintre motivele posibile citate de autori ar fi faptul că părinţii acestora au avut dificultăţi mai mari de a jongla cu jobul bine plătit și cu nevoia de a petrece timp cu copiii și de-a avea grijă de ei în timp ce școlile au fost închise. De asemenea, presiunea și riscul de a contracta COVID au avut consecinţe asupra familiilor în care părinţii erau angajaţi în poziţii-cheie și nu au putut lucra de acasă.

        Studiul a analizat date provenind de la 9.272 de copii, parte a UK Household Longitudinal Study. Sănătatea psihică a tinerilor a fost raportată de părinţi folosind un chestionar standardizat, în perioada 2011-2018, când copiii aveau vârste cuprinse între 5 și 8 ani. Detalii privind sănătatea psihică au fost înregistrate pentru aceiași copii și în timpul pandemiei, în iulie 2020, septembrie 2020 și martie 2021. 

        Rezultatele au arătat că în familiile mai bogate, copiii au înregistrat declinuri mai abrupte ale sănătăţii psihice în timpul pandemiei comparativ cu cei mai puţin avantajaţi, care aveau din start niveluri mai scăzute ale acestui parametru. De exemplu, diferenţa medie între scorurile copiilor cu părinţi care nu aveau un job și cei cu părinţi angajaţi era de 2,35 de puncte prepandemic. În timpul pandemiei ea a scăzut la 0,02 puncte..


Notă autor:

https://mhm.bz/TCB8i

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe