Newsflash
ACTUALITATE Știri

Rezistența la antimicrobiene, exacerbată de utilizarea excesivă a antibioticelor în pandemie

de Magdalena Tănăsescu - mai 6 2024
Rezistența la antimicrobiene, exacerbată de utilizarea excesivă a antibioticelor în pandemie

Utilizarea excesivă a antibioticelor în cazul pacienţilor spitalizaţi în timpul pandemiei de COVID-19 ar fi putut exacerba o răspândire „tăcută” a rezistenţei la antimicrobiene (RAM), anunță Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS).

Potrivit informațiilor OMS, doar 8% dintre pacienţii spitalizaţi cu COVID-19 prezentau şi infecţii bacteriene care necesitau antibiotice. Cu toate acestea, medicamentele de acest tip au fost utilizate în cazul a trei din patru pacienţi (75%), transmite Agerpres

Administrarea de antibiotice „pentru orice eventualitate” ar fi putut creşte rezistenţa la antimicrobiene, o problemă de sănătate publică pe care OMS o consideră una dintre principalele ameninţări viitoare la adresa sănătăţii globale.

Conform cifrelor din 2019, rezistenţa la antimicrobiene a provocat în mod direct 1,27 milioane de decese şi a contribuit la alte 4,19 milioane de decese la nivel mondial. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe