Newsflash
Internaționale

Riscul de complicaţii cardiace, mult mai mare după COVID-19 decât după vaccinare

de L. Budin - apr. 4 2022
Riscul de complicaţii cardiace, mult mai mare după COVID-19 decât după vaccinare

O cercetare a analizat dosarele medicale a peste 15 milioane de americani, între 1 ianuarie 2021 şi 31 ianuarie 2022, pentru a aprecia riscul cardiac legat de vaccinare și COVID.

Riscul de complicaţii cardiace la adolescenți și la tinerii de sex masculin este semnificativ mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după administrarea vaccinurilor de tip ARNm împotriva COVID-19, arată rezultatele unui nou studiu american, preluate de agențiile Xinhua și Agerpres

boala-inima

Publicat de Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite, studiul a analizat date medicale electronice a peste 15 milioane de persoane, prelevate din 40 de sisteme sanitare din SUA, între 1 ianuarie 2021 şi 31 ianuarie 2022.

Cercetătorii au constatat că riscul de probleme cardiace a fost semnificativ mai mare după infectarea cu SARS-CoV-2 decât după prima, a doua sau după o doză booster de vaccin de tip ARNm, pentru toate grupurile incluse în cercetare.

Aceste constatări susţin utilizarea vaccinurilor ARNm împotriva COVID-19 în rândul tuturor persoanelor eligibile cu vârsta peste cinci ani, se arată în studiu. 

Țările europene au suspendat prea brusc măsurile anti-COVID

Venezuela: peste 230 de decese în spitale, din cauza penelor de electricitate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe