Newsflash
ACTUALITATE REUNIUNI Știri

Campanie simultană, în România și alte state, despre durerea abdominală funcțională

de Florentina Ionescu - apr. 2 2024
Campanie simultană, în România și alte state, despre durerea abdominală funcțională

Săptămâna viitoare va fi lansat un proiect despre durerea abdominală funcțională. Este vorba despre un proiect derulat în România de AREPMF, cu sprijinul partenerilor săi.

Lansarea campaniei de conștientizare a diagnosticului de durere abdominală funcțională la copii va avea loc săptămâna viitoare. Campania este creată și inițiată de Societatea Europeană de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică (ESPGHAN), lansată și promovată în parteneriat cu Asociația Română pentru Educație Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) și Societatea Română de Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție Pediatrică (SRGHNP), se arată într-o informare transmisă redacției. 

Circa 30% dintre copiii preșcolari sunt afectați 

Lansarea proiectului va fi marcată printr-o conferință de presă, iar organizatorii au ținut să puncteze câteva aspecte extrem de importante despre durerea abdominală funcțională. 

Durerea abdominală funcțională este o condiție ce afectează circa 30% dintre copiii preșcolari, greu de suportat de copiii afectați, ce scade calitatea vieții întregii familii. Acest tip de durere este o cauză frecventă pentru vizitele la medicul de familie, copiii cu durere abdominală funcțională fiind trimiși adeseori și inutil la medicul gastroenterolog pediatru, consumând ineficient timpul și resursele sistemului medical. 

Proiectul de conștientizare a diagnosticului de durere abdominală funcțională așază România pe harta europeană de educație medicală, ca parte a unei campanii lansate simultan pe 8 aprilie 2024 în 12 state europene. Campania este concepută astfel încât să informeze atât profesioniștii din domeniul sănătății, dar mai ales părinții și copiii, ajutând la înțelegerea și gestionarea adecvate a acestei afecțiuni (durerea abdominală funcțională).

„Prin lansarea acestui proiect sperăm să creștem conștientizarea în privința acestei suferințe foarte frecventă și să oferim sprijin și resursele necesare atât profesioniștilor din domeniul sănătății, cât și familiilor afectate”, au transmis dr. Raluca Ghionaru, președinta AREPMF, și dr. Alexandru Pirvan, președinte SRGHNP, în numele echipei care se ocupă de acest proiect. 


Notă autor:

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe