Newsflash
ACTUALITATE Apariții editoriale Știri

Compendiu de medicina adicției, un ghid pentru profesioniștii din sănătate

de Redacția Viața Medicală - iun. 19 2024
Compendiu de medicina adicției, un ghid pentru profesioniștii din sănătate

Un nou titlu editorial MedicHub Media este la dispoziția profesioniștilor din sănătate: Compendiu de medicina adicției, un ghid practic pentru medici de diverse specialităţi.

Ghidul se adresează totodată și rezidenţilor, dar şi studenţilor interesaţi de asistenţa persoanelor cu probleme legate de utilizarea unor substanţe sau cu adicţii comportamentale. 

Coordonat de dr. Ovidiu Alexinschi, prof. dr. Doina Cosman și dr. Eugen Hriscu, Compendiul de medicina adicției oferă o viziune modernă despre medicina adicţiei, cu elemente precise de evaluare, diagnostic, tratament, dar şi cu noi opţiuni terapeutice în acest domeniu atât de actual, cu implicaţii profunde asupra asistenţei complexe din practica medicală. 

„Adicțiile, cunoscute și ca tulburări cauzate de utilizarea substanțelor, sunt în realitate boli care afectează creierul și determină modificări de comportament. Termenul boală are conotații peiorative şi este stigmatizant, motive pentru care se recomandă a fi evitat în psihiatrie. L-am folosit în mod intenționat pentru a sublinia severitatea adicților și necesitatea abordării medicale a acestor cazuri cu cea mai mare seriozitate”, spune, la începutul lucrării, prof. dr. Cristinel Ștefănescu.

Compendiul de medicina adicției beneficiază de contribuţia a 35 de autori cu expertiză şi cunoştinţe relevante în domeniu, sintetizând unitar ceea ce este esenţial pentru practician în acordarea asistenţei multidimensionale a persoanelor cu probleme legate de utilizarea substanţelor psihoactive sau cu adicţii comportamentale.

 

În cuprinsul cărții se regăsesc 17 capitole, după cum urmează:

INTRODUCERE ÎN MEDICINA ADICȚIILOR 

ELEMENTE DE NEUROBIOLOGIE A ADICȚIILOR 

TULBURĂRI LEGATE DE CONSUMUL DE ALCOOL 

TULBURARI PSIHICE LEGATE DE NICOTINĂ 

TULBURĂRI LEGATE DE UTILIZAREA CANABISULUI 

TULBURĂRI LEGATE DE UTILIZAREA DE OPIOIZI 

SUBSTANȚELE STIMULANTE ȘI COCAINA 

TULBURĂRI LEGATE DE CONSUMUL DE SUBSTANȚE PSIHOACTIVE NOI 

SUBSTANȚE PSIHEDELICE ȘI DISOCIATIVE 

TULBURĂRI PSIHICE LEGATE DE UTILIZAREA ENZODIAZEPINELOR 

DIAGNOSTICUL DUAL ÎN ADICȚII 

ADICȚII COMPORTAMENTALE 

TULBURĂRILE DE JOC PATOLOGIC 

FARMACOTERAPIA ADICȚIILOR 

PSIHOTERAPIA ÎN TRATAREA ADICŢIILOR 

ADICȚIILE – INTERFERENȚE MEDICO-LEGALE 

ETICA ÎN MEDICINA ADICȚIEI 

 

Compendiul poate fi comandat pe www.medichub.ro, urmând ca acesta să fie livrat, prin curier, la adresa indicată în formular, în termen de 5 - 7 zile lucrătoare de la plasarea comenzii.

 

Preţul cărții este 150 de lei şi include TVA şi taxa de transport.

 

„Susțin o abordare medicală cu mare seriozitate a acestei problematici (n.r. adicțiile), alături de necesitatea acestui compendiu în biblioteca fiecărui profesionist din domeniul psihiatriei, al medicinei de familie, medicinei legale, psihologiei, psihoterapiei și din alte profesiuni asociate cu starea de sănătate a populației”, își încheie expunerea prof. dr. Cristinel Ștefănescu.

 

Comandă Compediul de medicina adicției în doi paşi simpli:

Completează formularul de livrare disponibil AICI.

Efectuează plata: după completarea cu succes a formularului de livrare, vor apărea informaţiile despre metodele de plată.

 

Sunt disponibile două metode de plată:

A. Plată online securizată, cu cardul, prin PayU

   *Link-ul de plată cu cardul apare în fereastra care confirmă completarea cu succes a formularului. Dacă ai ales plata prin PayU, intră pe link-ul indicat în formularul de livrare şi completează datele pentru finalizarea plăţii.

   *Nu uita să completezi câmpurile de la rubrica „Date facturare” având grijă să alegi persoană fizică sau juridică şi să completezi datele necesare pentru elibererea facturii. În cazul facturării pe firmă/organizaţie trebuie apasat pe butonul „click pentru persoana juridică”, astfel încât să apară câmpurile corespunzătoare.

 

B. Plată prin transfer bancar folosind coordonatele:

Banca Comercială Română, Sucursala 13 Septembrie, Sector 5, Bucureşti

Cont: RO73RNCB0617140595120003

CUI: RO16136719

Reg. Comerţului: J40/11/2016

SWIFT: RNCBROBU

 

Despre editorii coordonatori

Ovidiu Alexinschi 

Medic primar psihiatru, doctor în medicină, Institutul de Psihiatrie „Socola”, Iași; Coordonator Clinica No addict, Iași; Președinte al Bridging Eastern and Western Psychiatry Romania

 

Doina Cosman

Profesor dr., Disciplina de Psihologie Medicală-Psihiatrie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, Departamentul de Neuroștiințe, Președinte Alianța Română de Prevenție a Sinuciderii

 

Eugen Hriscu

Medic psihiatru și psihoterapeut, formator, director medical Clinica Atelier Psy, București 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe