Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” București vine cu noutăți vara aceasta, în materie de proteze de mână personalizate, printate 3D, pentru copii.
„Pentru a asigura precizia componentelor și confortul pacientului, am utilizat o combinație de tehnologii avansate de printare 3D, precum FDM (Fused Deposition Modeling), mSLA (Masked Stereolithography) și SLS (Selective Laser Sintering). Această abordare inovatoare ne-a permis să obținem proteze personalizate, adaptate perfect anatomiei și nevoilor fiecărui pacient”, scris reprezentanții Laboratorului de Printare 3D pe o rețea socială.
Tehnologia FDM le-a oferit posibilitatea de a crea componente durabile, cu rezistență sporită, la costuri accesibile, perfecte pentru o uzură zilnică și pentru activitățile specifice vârstei copiilor.
„Tehnologia mSLA ne-a permis să obținem detalii fine într-o perioadă de timp redusă, permițându-ne o iterare rapidă a protipurilor, dar și o suprafață netedă, asigurând astfel confortul și estetica protezelor. Tehnologia SLS ne-a ajutat să producem de asemenea, componente complexe și conforabile cu o geometrie precisă, pentru o ajustare optimă și un grad înalt de funcționalitate”, au explicat specialiștii.
Astfel, cu ajutorul printării 3D, Laboratorul de Printare 3D poate oferi soluții personalizate pentru fiecare pacient, adaptate nevoilor și cerințelor individuale, care să ofere o calitate superioară a vieții și să le permită copiilor să se bucure de activitățile zilnice.
„Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, inclusiv familiilor și pacienților noștri, pentru încrederea acordată și pentru oportunitatea de a aduce o schimbare pozitivă în viețile celor mici”, au transmis cei din echipa Laboratorului de Printare 3D.
Mai multe detalii aici:
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe