Newsflash
ACTUALITATE Știri

Proteze de mână personalizate, printate 3D, pentru copii

de Florentina Ionescu - iul. 24 2023
Proteze de mână personalizate, printate 3D, pentru copii

Centrul de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” București vine cu noutăți vara aceasta, în materie de proteze de mână personalizate, printate 3D, pentru copii.

Laboratorul de Printare 3D din cadrul Centrului de Inovație și e-Health al UMF „Carol Davila” București a realizat cu succes două proteze de mână personalizate, adaptate dimensiunilor pacienților în vârstă de 5 și 6 ani. 

„Pentru a asigura precizia componentelor și confortul pacientului, am utilizat o combinație de tehnologii avansate de printare 3D, precum FDM (Fused Deposition Modeling), mSLA (Masked Stereolithography) și SLS (Selective Laser Sintering). Această abordare inovatoare ne-a permis să obținem proteze personalizate, adaptate perfect anatomiei și nevoilor fiecărui pacient”, scris reprezentanții Laboratorului de Printare 3D pe o rețea socială

Tehnologia FDM le-a oferit posibilitatea de a crea componente durabile, cu rezistență sporită, la costuri accesibile, perfecte pentru o uzură zilnică și pentru activitățile specifice vârstei copiilor. 

„Tehnologia mSLA ne-a permis să obținem detalii fine într-o perioadă de timp redusă, permițându-ne o iterare rapidă a protipurilor, dar și o suprafață netedă, asigurând astfel confortul și estetica protezelor. Tehnologia SLS ne-a ajutat să producem de asemenea, componente complexe și conforabile cu o geometrie precisă, pentru o ajustare optimă și un grad înalt de funcționalitate”, au explicat specialiștii. 

Astfel, cu ajutorul printării 3D, Laboratorul de Printare 3D poate oferi soluții personalizate pentru fiecare pacient, adaptate nevoilor și cerințelor individuale, care să ofere o calitate superioară a vieții și să le permită copiilor să se bucure de activitățile zilnice. 

„Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect, inclusiv familiilor și pacienților noștri, pentru încrederea acordată și pentru oportunitatea de a aduce o schimbare pozitivă în viețile celor mici”, au transmis cei din echipa Laboratorului de Printare 3D. 

Mai multe detalii aici: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe