Newsflash
ACTUALITATE Știri

15 defibrilatoare automate externe vor fi instalate în clădirile UMFCD

de Florentina Ionescu - dec. 21 2023
15 defibrilatoare automate externe vor fi instalate în clădirile UMFCD

Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila anunță un pas important în consolidarea securității și sănătății din campus.

Astfel, universitatea va achiziționa și instala 15 defibrilatoare automate externe (DAE) în clădirile sale. Această inițiativă pune accent pe importanța accesului la echipamente de salvare vitală și demonstrează angajamentul universității față de siguranța comunității sale, se arată pe pagina de Facebook a UMF „Carol Davila” București. 

Defibrilatoarele automate externe sunt dispozitive medicale esențiale, capabile să ofere asistență în cazul unor evenimente cardio-respiratorii critice. Unicitatea acestor aparate constă în faptul că pot fi utilizate de oricine, indiferent de pregătirea profesională, crescând astfel semnificativ șansele de supraviețuire în cazul unui stop cardiac. 

Sursa foto: Facebook Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”

În acest context, la 18 decembrie s-a organizat și un prim atelier de suport vital de bază cu o parte din membrii aparatului administrativ al Universității de Medicină li Farmacie „Carol Davila” (UMFCD). Acesta a inclus o prezentare detaliată a tehnicilor de resuscitare de bază, dar și a modului de funcționare al defibrilatoarelor achiziționate, reprezentând un pas crucial în educația și pregătirea personalului universității. 

„Centrul de Inovație și e-Health, prin departamentul de simulare medicală, va continua să ofere traininguri în tehnicile de prim ajutor și utilizarea defibrilatoarelor automate externe pentru personalul administrativ din Rectorat, Facultatea de Farmacie și cea de Stomatologie în paralel cu activitățile de pregătire a studenților. Prin aceste eforturi, Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila își reafirmă angajamentul său de a oferi un mediu sigur și bine echipat pentru toți membrii comunității sale”, au transmis reprezentanții UMFCD. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe