Inginerii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat recent un plasture care utilizează ultrasunetele pentru a administra medicamente pe cale cutanată.
Ideea de la baza lui este că ultrasunetele pot crea „breșe” temporare în pielea pacientului, permiţând trecerea substanţelor medicamentoase.
Se știe că pielea este, de regulă, o zonă dificilă când vine vorba de administrarea medicamentelor. Cu toate acestea, plasturele de ultimă generaţie din imagine, care conţine transductori piezoelectrici, poate împinge substanţa medicamentoasă prin piele într-un mod foarte eficient.
Actuala versiune a acestui dispozitiv poate administra moleculele medicamentului până la nivelul a câţiva milimetri din adâncimea pielii. Această caracteristică sugerează că plasturele ar putea avea aplicaţii în tratarea rănilor relativ superficiale. Însă cercetătorii de la MIT sunt convinși că pot adapta dispozitivul, astfel încât să permită administrarea medicamentelor în straturile și mai profunde ale pielii și să ajungă, în cele din urmă, în fluxul sanguin. Astfel, avantajele unui sistem de administrare transcutanată a medicamentelor ar fi semnificative.
Sursa: www.medgadget.com
Mai multe detalii, în filmulețul de mai jos:
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe