Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Util pacienţilor cu DZ2

de Florentina Ionescu - iul. 21 2023
Util pacienţilor cu DZ2

Pacienţii diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 2 vor fi ajutaţi să mănânce corect și să piardă în greutate graţie unui nou dispozitiv ce poate fi purtat pe corp.

Recent, un reprezentant al companiei Dexcom, producător de dispozitive pentru monitorizarea continuă a glicemiei, a oferit presei mai multe detalii despre un aparat ce va apărea în 2024. Acesta este special conceput pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 (DZ2) care nu necesită tratament cu insulină. 

Este vorba de un senzor ce funcţionează pe o perioadă de 15 zile, ce are la bază un software special conceput pentru managementul glicemiei la persoanele care nu sunt 
insulinodependente. Directorul executiv a subliniat că există trei decizii-cheie pe care o persoană cu DZ2 trebuie să le aibă în vedere, chiar dacă nu urmează un tratament bazat pe insulină: activitatea fizică, alimentaţia și medicamentele utilizate. 

Cu ajutorul acestui sistem, pacienţii vor putea avea o privire de ansamblu asupra planului lor alimentar și vor putea să-și monitorizeze activitatea fizică. De asemenea, vor putea să urmărească ce medicamente iau, indiferent că este vorba despre antidiabetice orale sau alte clase de medicamente, pentru alte boli. Graţie sistemului, pacienţii pot afla ce efecte au aceste trei decizii asupra vieţii lor.


Sursă articol:
https://medicalxpress.com/news/2023-07-company-wearable-device-diabetics-weight.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe