Newsflash
ACTUALITATE Știri

Primul parteneriat local, într-un proiect european pentru scăderea efectelor schimbărilor climatice

de L. Budin - iul. 7 2023
Primul parteneriat local, într-un proiect european pentru scăderea efectelor schimbărilor climatice

În România, cele două studii de caz în care se vor proiecta, dezvolta și testa soluții novatoare pentru conservarea naturii sunt Parcul Natural Văcărești și Parcul „Lumea Copiilor”.

Asociația Parcul Natural Văcărești, alături de Primăria Sectorului 4 și de Business Development Group SRL, anunță primul parteneriat local, într-un proiect european de accelerare a aplicării soluțiilor verzi bazate pe natură („Nature Based Solutions”) în lupta pentru diminuarea efectelor schimbărilor climatice. 

Proiectul a fost depus în anul 2022 și a primit finanțare din partea programului HORIZON Europe, se arată într-un comunicat. 

NATALIE („accelerating and mainstreaming NATure bAsed solutions to enhance resiLIEnce to climate change for diverse biogeographical European regions”) reunește 43 de organizații, majoritaea din Europa. Obiectivul principal al proiectului este de a întări colaborarea și schimbul de cunoștințe dintre membrii consorțiului, cu scopul de a dezvolta soluții novatoare pentru adaptarea societății la schimbările climatice.

Proiectul, condus de Office International de l’Eau (Franța), dezvoltă și testează 25 de activități diferite în cele 13 studii de caz din Grecia, România, Letonia, Insulele Canare, Belgia, Franța, Norvegia, Italia, Insulele Baleare și Lituania.

Soluțiile verzi sunt acțiuni inspirate de natură, sustenabile din punct de vedere financiar și de mediu, proiectate și dezvoltate astfel încât să poată furniza o gamă largă de servicii și beneficii ecosistemice. 

În România, cele două studii de caz în care se vor proiecta, dezvolta și testa soluții novatoare pentru conservarea naturii și reziliență urbană sunt Parcul Natural Văcărești și Parcul „Lumea Copiilor”, ambele situate în Sectorul 4 din Capitală.

Partenerii proiectului invită în parteneriatul creat inițial, în cadrul sesiunilor de lucru și de discuție a soluțiilor, toate organizațiile care sunt interesate și pot aduce contribuții la nivel tehnologic, social, digital, de mediu și de guvernare. 

Este esențială colaborarea intersectorială în discutarea, analizarea și adaptarea soluțiilor propuse și în alte zone urbane sau rurale din România”, se subliniază. 

În timpul desfășurării proiectului se va constitui un Forum Local al Apei, la nivelul Municipiului București, compus din specialiști în domeniile apei și alte domenii conexe (digitalizare, biodiversitate, soluții verzi, apa-energie-hrană-ecosisteme, economie circulară, etc.) precum și din simpli cetățeni.

 


Notă autor:

Credit foto: Facebook Parcul Natural Văcărești

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe