Newsflash
Internaționale

Primul pacemaker bicameral fără fire

de Dr. Mariana MINEA - iul. 14 2023
Primul pacemaker bicameral fără fire

Dispozitivul companiei Abbott este primul stimulator cardiac bicameral fără fire (sonde) care primește aprobarea Administraţiei pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite.

Acesta e format din două pacemakere unicamerale distincte, fără fir, cu dimensiuni mai mici decât ale unei baterii AAA. Primul este implantat în ventriculul drept – pacemakerul AVEIR VR, aprobat anterior –, iar al doilea, la nivelul atriului drept – AVEIR AR, aprobat acum. Cele două sunt conectate wireless pentru comunicare bidirecţională și pentru sincronizare bicamerală continuă, bătaie cu bătaie. 

Sistemul AVEIR DR poate fi implantat percutan, prin intervenţie minim invazivă. Tehnologia care stă la baza lui permite upgradarea sistemului în funcţie de nevoile pacientului, iar sistemul de atașare de peretele cardiac – un helix ce realizează un fel de înșurubare – permite îndepărtarea sa în caz de necesitate.

Studiile au indicat o rată de succes de 98,3% pentru implantarea dispozitivului și mai mult de 97% dintre pacienţi au prezentat sincronizare atrio-ventriculară.

 


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/994033?src=
https://abbott.mediaroom.com/2023-07-05-Abbott-Receives-FDA-Approval-for-Worlds-First-Dual-Chamber-Leadless-Pacemaker

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe