Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Un nou stimulator cardiac

de Dr. Diana Andronache - nov. 11 2022
Un nou stimulator cardiac

Cercetători de la Universitatea din Arizona au proiectat un stimulator cardiac fără fir și fără baterie, care ar putea fi implantat printr-o procedură mai puţin invazivă decât cele disponibile acum.

Într-o lucrare publicată în Science Advances, o echipă de cercetători condusă de Universitatea din Arizona detaliază funcţionarea unui stimulator cardiac pe care l-au proiectat, fără fir, fără baterie, care ar putea fi implantat printr-o procedură mai puţin invazivă decât cele disponibile în prezent.

poza 4

Dispozitivul încă nu a fost testat pe oameni, însă ar permite stimulatoarelor cardiace să trimită semnale mult mai ţintite, folosind un model de plasă fabricată digital care cuprinde întreaga inimă. Aparatul folosește lumină și o tehnică numită optogenetică.

Această tehnică vizează doar cardiomiocitele, celulele musculare care declanșează contracţia și bătăile inimii. Această precizie va reduce durerea resimţită de pacienţi și va permite stimulatorului cardiac să răspundă la diferite tipuri de tulburări în moduri mai adecvate.
Versiunea actuală a fost testată cu succes pe modele animale.

Citiți și: Edoxudina, utilă în tratarea Klebsiella pneumoniae rezistentă? 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221027170305.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe