Newsflash
Știri

A fost dat în funcţiune un compartiment de Terapie acută la Spitalul Victor Babeş din București

de Dorina Novac - iul. 21 2022
A fost dat în funcţiune un compartiment de Terapie acută la Spitalul Victor Babeş din București

A fost dat în funcţiune compartimentul de Terapie acută din cadrul secţiei a-V-a clinice boli infecţioase şi tropicale adulţi din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”.

Compartimentul de Terapie acută este compus din 21 de paturi, situate în 7 saloane, dotate individual cu sisteme de susținere și monitorizare a funcțiilor vitale, rampe prevăzute cu prize de oxigen, vacuum și aer, sisteme de apelare personal medical, monitorizare video, stație centrală de monitorizare, acces controlat video și audio în secție.

Spitalul Victor Babes Bucuresti

„Compartimentul are în dotare și un mini laborator dotat cu analizoare «Point of care» care asigură efectuarea cu rapiditate a investigațiilor biologice la patul pacientului. Compartimentul este dotat și cu un aparat de radiologie portabil care permite efectuarea rapidă a radiografiilor la patul pacientului. Toate spațiile auxiliare au fost modernizate și dotate conform normativelor în vigoare”, a precizat viceprimarul Horia Tomescu.

Citește și: Locuitorii Bacăului vor avea un spital de pneumoftiziologie modern

Potrivit acestuia, sistemul de alimentare cu energie electrică și cu gaze medicinale a fost modernizat și a fost instalat un nou generator, care poate suplini întregul compartiment, în cazul întreruperii furnizării cu energie electrică.

„Acest compartiment asigură condiții speciale de asistență medicală pentru pacienții cu grad mare de dependență, pre Terapie intensivă, pentru pacienții cu patologie infecțioasă diversă. În același timp sunt asigurate condiții optime de lucru pentru personalul medical cât și pentru personalul auxiliar, care beneficiază de spații optime necesare desfășurării activității zilnice”, a explicat Horia Tomescu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe