Newsflash
Știri

Cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara s-au vaccinat anti COVID cu a treia doză

de Florentina Ionescu - oct. 5 2021
Cadrele medicale de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara s-au vaccinat anti COVID cu a treia doză

Reprezentanții unității sanitare au anunțat că a început vaccinarea personalului medical cu cea de-a treia doză de vaccin anti COVID-19.

Pe o rețea socială au fost publicate, ieri, imagini video de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie „Dr. Victor Babeș”, din Timișoara. 

Astfel, de luni, 4 octombrie, a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara. 

vaccinare personal medical doza booster spital victor babes timisoara

„De astăzi (n.red. – ieri), timp de 5 zile, medicii, asistentele, dar și infirmierele și toți cei care lucrează în zona administrativă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara se pot imuniza cu doza a treia de ser Pfizer. Lor li se vor alătura, de mâine (n.red. – azi), angajații Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara. În fiecare zi, timp de 3 ore, asistenții medicali din secțiile de Terapie Intensivă și Pneumologie își vor imuniza colegii”, se arată pe pagina oficială de Facebook a Spitalului „Dr. Victor Babeș” din Timișoara.

Ieri, adică în prima zi, au fost vaccinate peste 50 de cadre medicale, arată sursa menționată.

„L-am făcut ca să mă protejez. Statisticile arată că, după 6 luni, atât după boală, cât și după vaccin, protecția scade foarte mult. Și, atunci, având în vedere contextul pandemiei, al acestui al 4-lea val, în care contagiozitatea este foarte mare și numărul de cazuri uriaș, există riscul să ne îmbolnăvim. Pentru a crește această protecție, am ales să îmi fac a treia doză”, a spus dr. Virgil Musta, șef Secție Boli Infecțioase Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

 

Cu a treia doză s-a vaccinat și Daniel Gipă, medic rezident ATI, care consideră că este foarte important să facem cu toții acest gest:

„Noi observam zi de zi, fiind expuși virusului, prin profilul specialității noastre, că vaccinul chiar este eficient. Ne-am și testat, am și venit în contact cu pacienți și cu colegi și eu, cel puțin, nu m-am infectat”, a completat Daniel Gipă, medic rezident ATI, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

În campania de imunizare care a început în decembrie 2020, peste 95 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara s-au vaccinat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe