Newsflash
Știri

Investigații imagistice gratuite de computer tomograf și RMN, la Timișoara

de Dorina Novac - aug. 12 2021
Investigații imagistice gratuite de computer tomograf și RMN, la Timișoara

La Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara se fac investigații imagistice gratuite de computer tomograf şi RMN, în baza unei trimiteri de la medicul specialist, a cardului de sănătate şi a unui act de identitate.

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara a încheiat un contract de decontare a cheltuielilor pentru realizarea investigațiilor imagistice cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș.

Timisoara

Potrivit reprezentanților spitalului, aceasta înseamnă că investigațiile imagistice sunt gratuite.

„Este pentru prima dată când încheiem un asemenea contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Practic, odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS-ul, pacienții care ni se adresează pot efectua investigații fără să achite vreun ban. Este necesară însă o programare telefonică și, bineînțeles, trebuie să aibă o trimitere de la medicul specialist. În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar și RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandări pentru realizarea unor investigații suplimentare, dacă este cazul”, a precizat dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

Managerul spitalului, Cristian Oancea, a subliniat că până acum, aici se puteau face asemenea investigaţii gratuite doar persoanelor internate în unitatea sanitară, iar încheierea contractului cu CJAS Timiş permite realizarea unor astfel de examinări şi celor care vin în Ambulatoriu.

„Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiș. De asemenea, computerul tomograf și-a arătat eficiența, dar și performanța in ultimul an, cand am realizat peste 10.000 de investigații persoanelor infectate cu COVID 19”, spune prof. dr. Cristian Oancea.

Investigațiile RMN și CT se pot face doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist, în urma unei programări telefonice la numărul 0735.222.885, de luni până vineri, între orele 08:00-14:00.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe