Newsflash
Știri

Parlament: a început demersul de schimbare a taxei clawback

de L. Budin - apr. 8 2022
Parlament: a început demersul de schimbare a taxei clawback

Este în interesul tuturor ca preţul final să fie ţinut sub control, mai ales la medicamentele generice, a declarat președintele Camerei Deputaților.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, citat de Agerpres, a spus că va susţine întotdeauna fabricile de medicamente generice din România.

vm-medicamente

Împreună cu colegii mei din Parlament am început acest demers de a schimba taxa clawback. (...) Cred că e în interesul nostru şi al Ministerului Sănătăţii să încercăm să ţinem sub control preţul final, mai ales la medicamentele mai ieftine, la medicamentele generice. Un pas foarte mare s-a făcut. Niciodată nu este suficient pentru a echilibra piaţa (...), mai ales că ne adresăm unor categorii sociale mai vulnerabile, care nu îşi permit medicamente inovative, medicamente mai scumpe. Împreună ar trebui să ne aşezăm la masă, printr-un efort comun atât de la producător, cât şi pe lanţul de distribuţie, să încercăm să ţinem sub control atât efortul Casei de Sănătate, cât şi preţul la medicamente”, a subliniat Ciolacu.

Rafila: politica de preţuri a MS privind medicamentele trebuie revizuită

Rafila: e nevoie de un plan de reconfigurare a sistemului de sănătate

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe