Potrivit reprezentanților unei companii farmaceutice care are în România două fabrici, paracetamolul continuă să aibă cea mai mare majorare a volumului de producție, ca urmare a comenzilor pentru piața internă.
Grupul de companii Zentiva în România a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 514,1 mil. lei în semestrul 1 din 2021, se arată într-un comunicat transmis redacției.
Avansul vânzărilor pentru Zentiva SA a fost 17%, în timp ce Labormed Pharma Trading (fosta Alvogen România, acum parte din grupul de companii Zentiva în România) a raportat o evoluție de 22% pentru prima jumătate a anului versus aceeași perioadă a anului 2020.
Compania, lider în volume pe piața totală (medicamente cu și fără prescripție) și lider în volume și în valoare al pieței de medicamente generice din România (medicamente cu prescripție, generice), țintește consolidarea portofoliului prin lansări ce acoperă o gamă largă de domenii terapeutice, inclusiv cardiovascular, oncologie, aparat respirator și diabet, potrivit sursei citate.
În prima jumătate a anului 2021, cele două fabrici ale grupului Zentiva din București, fabrica Zentiva și fabrica Labormed, și-au majorat producția cu 20% în unități galenice până la un volum de 2,2 miliarde de unități galenice.
Paracetamolul continuă să determine cea mai mare majorare a volumului de producție, ca urmare a comenzilor pentru piața internă. Paracetamolul este secondat de produse pentru export ca urmare a licitațiilor câștigate pe piața germană.
La exporturi, terapiile durerii și cele pentru hiperplazia benignă de prostată reprezintă cea mai mare pondere, de 47%, din toate volumele distribuite pe piețele internaționale.
Compania a continuat investițiile în capacitățile industriale, alocând pentru perioada menționată 13,8 mil. lei, tranșe aferente resurselor alocate pentru creșterea capacităților de producție.
„Distorsionările produse de pandemie sunt vizibile în diverse forme, inclusiv în evoluția consumului de medicamente pentru terapii care adresează afecțiuni frecvente, precum cele cardiovasculare și respiratorii. În perioada de la debutul pandemiei și până acum, pacienții cardiovasculari, oncologici precum și alți pacienți cu afecțiuni cronice, nu au luat constant tratamentele sau nu au putut beneficia de asistența medicală uzuală din cauza restricțiilor. Afecțiunile respiratorii uzuale de tipul răcelilor aproape că au lipsit în condiții de distanțare și restricții”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.
Aceasta a adăugat că, în ciuda acestui context, compania farmaceutică investește în dezvoltare, tehnologii de producție de ultimă generație, își adaptează și dezvoltă portofoliul cu obiectivul de a susține nevoile sistemelor de sănătate din România și Europa, prin creșterea accesului pacienților la medicamente generice de înaltă calitate. Compania va continua să ajute la creșterea conștientizării importanței controalelor medicale și a continuării tratamentului pentru afecțiunile cronice.
Sursa foto: www.rawpixel.com/image/2287803/free-photo-image-pharmacy-pills-prescription
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe