Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  OPINII

Acţiunile pro-vaccinare trebuie intensificate

Viața Medicală
Roxana HAINAGIU vineri, 7 mai 2021

Reprezentanţii ENC propun elaborarea unui material video cu mesaje din partea membrilor organizaţiei pentru susţinerea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, a prezidat lucrările ședinţei semestriale a Comitetului Executiv al Consiliului European al Asistenţilor Medicali (ENC).

ENC

Reuniunea, desfășurată în format virtual în data de 13 aprilie, a avut pe ordinea de zi subiecte importante precum: creșterea vizibilităţii ENC la nivelul organismelor de la nivelul Uniunii Europene (UE), acoperirea vaccinală la nivelul UE și posibilităţi de susţinere la nivel european, finalizarea procedurilor privind acordarea unor burse pentru excelenţă din partea ENC, precum și demersuri pentru extinderea organizaţiei prin atragerea de noi membri.

S-a recomandat ca la nivel naţional să fie intensificate acţiunile de conștientizare a importanţei vaccinării pentru a atinge ţinta de 70% fixată la nivel european pentru imunizarea în masă. S-a propus totodată elaborarea unui material video coordonat de ENC, cu mesaje din partea membrilor organizaţiei pentru susţinerea campaniei de vaccinare.

Un alt subiect abordat a fost nevoia întăririi colaborării cu instituţiile europene, a creșterii gradului de vizibilitate de la nivel european, un bun exemplu fiind situaţia recunoașterii calificărilor obţinute în Marea Britanie, odată cu ieșirea acesteia din UE.

În același context, prof. Thomas Kearns, directorul executiv al RCSI (Royal College of Surgeons din Irlanda), a prezentat potenţialul colaborării cu universităţile din Spania, sens în care Secretariatul va iniţia demer­surile necesare pentru lansarea invitaţiei de aderare.

În calitate și de președinte al ENC, Mircea Timofte a reafirmat necesitatea participării organizaţiei, individual sau în consorţii, în proiecte europene, fiind stabilită în sarcina secretariatului ENC acţiunea de a identifica proiecte eligibile pentru organizaţie (de exemplu, instruirea asistenţilor medicali pentru creșterea capacităţii de răspuns la ameninţări
sanitare emergente).

Etichete: mircea timofte campanie vaccinare OAMGMAMR vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.