Newsflash
OPINII

Sănătate și rezilienţă în Regiunea Europeană a OMS

de Roxana HAINAGIU - nov. 3 2023
Sănătate și rezilienţă în Regiunea Europeană a OMS

În deschiderea celei de-a 73-a sesiuni a Comitetului Regional al OMS pentru Europa, directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS a transmis un mesaj puternic privind necesitatea construirii unei regiuni reziliente.

Mircea Timofte, președintele OAMGMAMR, a participat marţi la delegaţia condusă de ministrul român al Sănătăţii, la deschiderea celei de-a 73-a sesiuni a Comitetului Regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Europa. Evenimentul, care s-a desfășurat zilele trecute la Astana, în Kazahstan, a reunit oficiali de rang înalt și delegaţii naţionale din Regiunea Europeană a OMS. Acolo s-au discutat politici de sănătate de importanţă regională și s-au stabilit direcţii prioritare  pentru viitor.

Sesiunea plenară s-a bucurat de prezenţa ES Alikhan Smailov, prim-ministrul Kazahstanului, și a dr. Tedros Ghebreyesus, directorul general al OMS. Dr. Hans Kluge,  directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS, a transmis un mesaj puternic privind necesitatea construirii unei regiuni reziliente. El a evidenţiat trei direcţii majore care trebuie urmărite pentru a atinge acest obiectiv: guvernanţă, rezilienţă, sisteme de sănătate reziliente și oameni rezilienţi. Sesiunea Comitetului Regional al OMS pentru Europa marchează un pas important în eforturile de a promova sănătatea și rezilienţa în regiune.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe