Newsflash
Știri

O clădire a UMF Cluj va deveni centru de cercetare privind produsele medicamentoase

de Florentina Ionescu - sept. 22 2020
O clădire a UMF Cluj va deveni centru de cercetare privind produsele medicamentoase

Clădirea „Farmacia B” a UMF „Iuliu Hațieganu” va fi modernizată și transformată în „Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului”. Valoarea investiției este de aproape 30 de milioane de lei.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a demarat un proiect amplu de consolidare, renovare și modernizare a clădirii „Farmacia B”, în vederea amenajării Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

cladire Farmacia B
cladire Farmacia B

Lucrările la clădirea situată la intersecția străzilor Victor Babeș și Ion Creangă din Cluj-Napoca, ce a fost construită în anul 1913, se vor desfășura pe o perioadă de doi ani, precizează reprezentanții instituției. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și din fonduri proprii ale universității, valoarea totală a investiției fiind estimată la 28.457.460 lei.

fatada finala Centrul de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului
Cum va arăta fațada finală

Prin acest proiect se va asigura o infrastructură modernă, în acord cu standardele actuale și condiții adecvate pentru participanții la procesul de educație și cercetare, urmărindu-se două obiective importante:

  • Un mediu de învățare axat și mai mult pe cercetare, astfel încât studenții să poată înțelege cât mai bine partea de cercetare farmaceutică și raportarea acesteia la medicina contemporană.
  • Oferirea unor spații în care cadrele didactice să pregătească lucrări practice relevante pentru procesul de educațional și să desfășoare activități de cercetare competitive la nivel european.

Astfel, vor fi amenajate 13 laboratoare de cercetare, 5 laboratoare didactice, 6 săli de lucrări practice și 10 birouri pentru doctoranzi, asistenți, șefi de lucrări și profesori.

Adaptarea educației medicale la cerințele pieței

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” este o universitate modernă şi dinamică, cu o ofertă educațională atractivă atât la nivel național, cât și pe piața europeană a educației. Universitatea se concentrează pe adaptarea activă a educației medicale la cerințele pieței serviciilor de sănătate, unde este nevoie de absolvenți tot mai bine pregătiți, cu competențe profesionale şi abilități practice dovedite, susținute de bune abilități de comunicare şi cu atitudinile specifice profesiei bine dezvoltate.

„Dezvoltarea infrastructurii de educație și cercetare şi utilizarea acesteia în interesul larg al echipelor didactice și de cercetare din Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este unul dintre obiectivele principale ale planului strategic 2020-2024 adoptat anul acesta de Senatul Universității. Capitalul obținut în urma procesului educațional este foarte greu de estimat în termeni absoluți și cuantificați în beneficii financiar-economice, însă oferirea unui proces educațional de cea mai înaltă calitate contribuie pozitiv la dezvoltarea culturală, educațională și economică a oricărei societăți”, a declarat prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Programe de studii axate pe industria farmaceutică

Potrivit aceluiași comunicat, componenta educațională a Centrului de Cercetare privind Dezvoltarea Medicamentului va consta în pregătirea studenților Facultății de Farmacie, a rezidenților şi a masteranzilor de la programele de studii axate pe industria farmaceutică, precum și a doctoranzilor din domeniile tehnologie farmaceutică, biofarmacie, chimie farmaceutică şi chimie organică.


Galerie imagini (3)

Centrul se adresează profesioniștilor din domeniul farmaceutic (companii de medicamente, farmacişti) care pot colabora cu Facultatea de Farmacie în cadrul unor proiecte, pe diverse teme, referitoare la dezvoltarea, fabricarea, calitatea, eficiența și siguranța produselor medicamentoase.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 120 de lei
  • Digital – 80 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe