Newsflash
ACTUALITATE Cultură Știri

Expoziție de fotografie: „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate”

de Florentina Ionescu - nov. 8 2023
Expoziție de fotografie: „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca propune publicului clujean expoziția de fotografie cu titlul „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate”.

Expoziția reprezintă o incursiune în evoluția învățământului universitar medical și farmaceutic din Cluj-Napoca. Aceasta este deschisă publicului până în 10 decembrie 2023, în cadrul instalației „10x10” de pe Bulevardul Eroilor. 

Proiectul surprinde, într-o manieră cronologică, prin fotografii, momente care prezintă evoluția și progresul învățământului superior medical clujean pentru a sugera o privire mai clară către viitor, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. 

Expoziția „Școala medicală clujeană. Istorie și actualitate” suprinde în imagini, pe de o parte, istoria bogată și îndelungată din domeniul învățământului medical superior. Pe de altă parte, își propune să aducă în fața publicului o serie de fotografii cu ceea ce înseamnă astăzi universitatea, dar și să prezinte viitorul cercetării medicale clujene, marcat de o serie de proiecte inovatoare și progrese în domeniul medical, cu impact semnificativ în comunitate. 

Experiență vizuală interesantă 

„Ne-am propus să le oferim vizitatorilor o experiență vizuală interesantă și oportunitatea de a cunoaște UMF „Iuliu Hațieganu”, instituția cu cea mai veche tradiție în învățământul medical din Transilvania. Prin această expoziție, dorim să aducem în atenția publicului larg o parte din istoria și realizările școlii medicale clujene. Fotografiile prezentate ilustrează momente importante din viața școlii noastre, de la înființarea sa și până în prezent. Expoziția este o invitație la reflecție asupra trecutului și viitorului învățământului medical clujean. Ne dorim ca aceasta să fie o sursă de inspirație pentru actualii și viitorii noștri studenți, cadre didactice și toți cei care sunt interesați de domeniul medical”, a transmis prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. 

Zilele UMF „Iuliu Haţieganu” 

Expoziția are loc în contextul în care, la începutul lunii decembrie, vor avea loc Zilele UMF „Iuliu Haţieganu” (ZUMF), un eveniment cu tradiţie, care se desfăşoară la finalul fiecărui an. Anul acesta, ZUMF se vor desfășura în perioada 4-8 decembrie 2023. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe