Newsflash
Știri

Modernizarea și echiparea medicală a clădirii „Neurologie” a SCJU Sibiu au fost finalizate

de Dorina Novac - apr. 12 2023
Modernizarea și echiparea medicală a clădirii „Neurologie” a SCJU Sibiu au fost finalizate

Pacienții, medicii și personalul Secției Clinice de Neurologie din SCJU Sibiu vor avea parte de condiții moderne de cazare, tratament și activitate după ce clădirea a fost reabilitată și utilată.

Lucrările de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene printr-un contract semnat la 29.11.2017, a cărui valoare finală a fost de 40,26 milioane lei.

neurologie

Potrivit reprezentanților spitalului, obiectul contractului a constat în finanțarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și echipare medicală a Clinicii de Neurologie, cu o capacitate de 75 de paturi pentru spitalizare continuă și de zi, 6 paturi de ATI și 4 paturi pentru pacienții cu AVC tratați prin tromboliză.

Citește și: SCJU Sibiu a fost inclus în programul național de dilatare percutană

O componentă distinctă a constituit achiziția mobilierului și aparaturii medicale de ultimă generație, acestea contribuind la creșterea calității serviciilor medicale.

Consiliul Județean Sibiu a încheiat 13 contracte cu furnizori de echipamente medicale, fiind achiziționate: computer tomograf, ecografe, electromiograf, ecograf Doppler, sistem de epurare sanguină, paturi electrice, frigidere și mobilier medical, valoarea totală fiind de 8.708.053,34 lei, fără TVA.

„Ne aflăm la finalul unei investiții care a presupus un efort amplu din partea întregii echipe formate din specialiștii Consiliului Județean Sibiu, constructori, cât și din medici și personal medical. Împreună am trecut prin problemele generate de pandemie și de criza de personal și materiale din domeniul construcțiilor. Ne-am mobilizat, am găsit soluții, iar astăzi suntem în fericita situație de a reda sistemului medical județean o clădire complet reabilitată, modernizată și dotată cu echipamente de înaltă performanță”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

SCJU Sibiu

În clădirea edificată în anul 1914, care este inclusă în lista monumentelor istorice clasă A, de valoare națională, vor activa 8 medici titulari, 16 asistente medicale, 14 infirmiere și 5 brancardieri.

Pentru aceștia au fost amenajate cabinete, vestiare și o sală dedicată raportului de gardă și pregătirii profesionale. Pacienții vor avea la dispoziție saloane de 2,3 și 4 paturi, fiecare având grup sanitar propriu.

Au fost montate două lifturi, unul fiind destinat exclusiv transportului de pacienți.

Clădirea dispune de instalații noi de climatizare și încălzire, de tâmplărie și termoizolații eficiente, ce vor scădea cu peste 20% consumul de energie destinat încălzirii.

„Avem aceleași condiții și dotări pe care le au clinicile private. Aici, putem diagnostica aproape toate afecțiunile neurologice și vom putea interveni mult mai eficient în favoarea pacientului. Întreaga clădire corespunde actului medical”, a declarat prof. dr. Corina Roman-Filip, medicul-șef al Secției Clinice de Neurologie.

Pe perioada lucrărilor, Secția Clinică de Neurologie a funcționat în clădirea Maternității de pe Bulevardul Corneliu Coposu, la o capacitate redusă, de doar 30 de paturi.

„Reabilitarea completă a clădirii Neurologie și redeschiderea acesteia reprezintă un nou pas în procesul de transformare înspre mai bine pe care spitalul l-a traversat ultimii ani. Ținând cont de dimensiunea clădirii și de importanța pe care o are specialitatea neurologie, este un pas uriaș spre creșterea calității serviciilor medicale. A fost un proiect care a necesitat tip și costuri considerabile și care nu ar fi fost posibil fără sprijinul Consiliului Județean, care a atras fondurile necesare și care a gestionat desfășurarea lucrărilor și căruia îi mulțumim, pentru că este principalul vector în schimbarea la față în bine a infrastructurii medicale din Sibiu. Practic, nu cred că greșesc când spun că este cea mai importantă modernizare de care a avut parte această clădire care acum oferă condiții ultra moderne, pornind de la nivelul gestionării urgențelor, serviciilor de imagistică, condițiile de spitalizare, de terapie intensivă și ajungând la condițiile de lucru pentru personal. Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt care să definească ceea ce înseamnă pentru spital și pacienți acest spațiu, acesta este performanță”, a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Daniel Chelcea.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe