Newsflash
Știri

Medicul Mihai Craiu distruge mitul despre ibuprofen și folosirea lui la cei cu coronavirus

de Florentina Ionescu - mar. 16 2020
Medicul Mihai Craiu distruge mitul despre ibuprofen și folosirea lui la cei cu coronavirus

Pe internet și pe rețelele de socializare au circulat numeroase mituri și știri false în ultimele zile, iar unul dintre aceste mituri este legat de folosirea ibuprofenului, medicament care ar agrava starea persoanelor cu COVID-19.

Pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, conf. dr. Craiu Mihai, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a postat acum 7 ore câteva informații esențiale pe care trebuie să le avem în vedere. El subliniază că trebuie verificată informația, mai ales în aceste vremuri tulburi.

„Atunci când venim în contact cu ceva care ne zguduie cu adevărat și care pare să contrazică realități bine dovedite și implementate în protocoalele medicale, vă ROG să verificați de mai multe ori. Se pare că așa zisa veste, cu Ibuprofenul și Corticosteroizii care fac rău în COVID-19, este un fake news. Există surse ce susțin că a fost folosit de hackeri siteul ministrului Olivier Veran (ministrul Sănătății în Franța) pentru a răspândi această informație falsă”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de socializare.

El mai precizează că sunt câteva lucruri importante pe care trebuie să le reținem: nu există dovezi care să contraindice folosirea nurofenului sau a cortizonicelor în COVID-19 și, totodată, pacienții care primesc, ca profilaxie pentru astm, un medicament ce conține orice tip de cortizon inhalator nu trebuie să modifice sau să oprească tratamentul cu acest tip de steroizi.

„Chiar dacă ar fi reală vestea citată mai sus, ea se referă al ALTCEVA. Steroizii inhalatorii nu produc nivele sistemice semnificative pentru a interacționa cu diversele mecanisme imune, în COVID-19 sau în orice altă boală”, a conchis dr. Mihai Craiu.

mihai craiu ibuprofen


Notă autor:

Sursa foto: Facebook

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe