Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Veteranul de 100 de ani care a strâns donații pentru sistemul medical britanic are COVID

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 1 februarie 2021, ora 13:00

Căpitanul Tom Moore, veteranul care a strâns milioane de lire sterline pentru sistemul britanic de sănătate, a fost internat în spital după ce a fost testat pozitiv la coronavirus, a anunțat, duminică, fiica sa.

Tom Moore, veteran britanic din al Doilea Razboi Mondial, a atras atenția întregii lumi, în aprilie, după ce a strâns donații pentru Serviciul Național de Sănătate ( NHS) din Marea Britanie, printr-o campanie în cadrul căreia şi-a înconjurat grădina casei cu paşi mici şi folosind un cadru metalic. S-a întâmplat chiar înainte de a împlini vârsta de 100 de ani.

veteran britanic
Sursă imagine: reuters.com

Potrivit Reuters, primul său gând a fost să strângă 1.000 de lire sterline, însă a reușit să adune peste 30 de milioane (41 de milioane de dolari) pentru Serviciul Național de Sănătate.

Pentru această reușită, Regina Elizabeth II i-a acordat căpitanului Tom Moore titlul de cavaler. De asemenea, a ajuns pe primul loc în clasamentul single-urilor din topul muzical britanic.

„Am vrut să vă pun la curent că astăzi... tatăl meu a fost internat în spital”, a scris fiica sa, Hannah Ingram-Moore, pe Twitter.

Potrivit ei, în ultimele săptămâni era tratat pentru pneumonie, iar săptămâna trecută a fost testat pozitiv la COVID-19.

„A fost acasă împreună cu noi până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru a respira. Este tratat într-un salon, deși nu este la terapie intensivă”, a adăugat aceasta.

Etichete: sistem britanic de sanatate NHS veteran

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.