Newsflash
Internaționale

Sanofi va produce 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID Moderna

de Dorina Novac - apr. 27 2021
Sanofi va produce 200 de milioane de doze de vaccin anti-COVID Moderna

Laboratorul francez Sanofi a anunțat că urmează să producă, în SUA, până la 200 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 al companiei americane de biotehnologie Moderna, pentru a satisface cererea mondială.

Începând din luna septembrie, Sanofi va pune la dispoziţia Moderna infrastructura de la sediul său din Ridgefield, New Jersey, pentru operaţiunile de umplere şi finalizare a până la 200 de milioane de doze din vaccinul său COVID-19, potrivit companiei franceze, informează Agerpres.

sanofi

„Sanofi este una dintre puţinele companii care sporeşte numărul parteneriatelor industriale pentru a îmbunătăţi aprovizionările la nivel mondial cu vaccinuri împotriva COVID-19 şi accesul la aceste vaccinuri în condiţii echitabile, continuând în paralel dezvoltarea a două dintre propriile vaccinuri împotriva acestei afecţiuni”, a anunţat directorul general, Paul Hudson.

Citește și: Un nou posibil vaccin împotriva COVID-19, bazat pe ARNm

Potrivit sursei citate, principalul proiect de vaccin al companiei – în colaborare cu britanicii de la GSK – a înregistrat o întârziere de mai multe luni. Prevăzut iniţial pentru jumătatea lui 2021, urmează să fie în cele din urmă disponibil la sfârşitul anului.

De asemenea, în luna martie a demarat un studiu clinic pentru cel de-al doilea vaccin-candidat al său, dezvoltat împreună cu compania Translate Bio. Acesta din urmă este bazat pe tehnologia inovatoare ARN mesager, aceeaşi ca şi cea utilizată pentru vaccinurile Moderna şi Pfizer.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe