Newsflash
Internaționale

Premiul Nobel pentru Medicină 2020, acordat pentru descoperirea virusului hepatitei C

de Dorina Novac - oct. 6 2020
Premiul Nobel pentru Medicină 2020, acordat pentru descoperirea virusului hepatitei C

Cercetătorii Michael Houghton, Harvey Alter şi Charles Rice au fost desemnaţi, luni, laureaţii premiului Nobel pentru medicină pe anul 2020, pentru descoperirea virusului hepatitei C.

Potrivit Hotnews, cei trei cercetători au fost recompensați pentru contribuția lor „decisivă” în lupta împotriva acestei forme de hepatită, o problemă de sănătate mondială majoră, care poate să cauzeze ciroză și cancer la ficat, conform anunțului Comitetului Nobel.

premiu nobel
Sursă imagine: cnn.com

 

La sfârșitul anilor 70, Harvey Alter a observat o contaminare hepatică misterioasă, care are loc în timpul transfuziilor și că nu era vorba nici de hepatita A, nici de hepatita C.

„Ani de zile mai târziu, în 1989, Michael Houghton și echipa sa sunt creditați cu descoperirea secvenței genetice a virusului. Charles Rice este cel care a studiat ani de zile modul în care se replică virusul, lucrări care au condus la apariția unui nou tratament revoluționar în anii 2010”, transmite sursa citată.

Gunilla Karlsson Hedestam, membru al Adunării Nobel care decernează premiile, a precizat că munca lor reprezintă o realizare istorică în lupta noastră continuă împotriva infecțiilor virale.

„Premiile Nobel vor fi acordate în cursul acestei săptămâni, dar ceremonia fizică de decernare a lor, prevăzută în 10 decembrie, la Stockholm, a fost anulată”, informează hotnews.ro.

Astfel, laureații, care vor împărți aproape un milion de euro, vor primi premiile în țara lor de reședință.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe