Newsflash
Internaționale

La nivel global, 354 milioane de persoane trăiesc cu hepatita B sau C

de Florentina Ionescu - apr. 24 2023
La nivel global, 354 milioane de persoane trăiesc cu hepatita B sau C

Statistici cu privire la hepatitele B și C au fost prezentate recent de directorul Biroului Organizației Mondiale a Sănătății în România.

La nivel mondial, 354 milioane de persoane trăiesc cu hepatita B sau C. Prezentă la „Conferința LIVERO. Eliminarea hepatitelor virale, un obiectiv tangibil în România”, dr. Caroline Clarinval, reprezentant OMS și directorul Biroului OMS în România, a prezentat situația globală a virusurilor B și C. 

hepatite b si c biroul oms romania
Credit foto: WHO Romania

Dr. Clarinval a subliniat mijloacele prin care „Strategia Globală a OMS împotriva Hepatitelor” sprijină statele membre să elimine hepatitele virale până în anul 2030. Pentru a atinge acest obiectiv este nevoie de angajament politic, mecanisme de prevenție și accesul pacienților la servicii medicale integrate și descentralizate.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe