Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Moderna promite că va livra către Africa 110 milioane de doze de vaccin COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 27 octombrie 2021, ora 10:58

Reprezentanții companiei Moderna au anunțat că vor să furnizeze până la 110 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 tuturor țărilor de pe continentul african.

Compania Moderna a anunțat zilele acestea că va depune eforturi pentru ca până la 110 milioane de doze de vaccin anti COVID din producție proprie să fie disponibile țărilor africane, ceea ce reprezintă un progres uriaș pentru „cel mai puțin vaccinat continent din lume”. 

vaccin moderna cresterea productiei de vaccinuri EMA

În anunțul făcut marți, reprezentanții Moderna au mai spus că sunt pregătiți să livreze primele 15 milioane de doze până la sfârșitul acestui an, cu 35 de milioane de doze în primul trimestru al anului 2022 și să furnizeze până la 60 de milioane de doze în al doilea trimestru, scrie The Associated Press. Totodată, în anunțul făcut de compania farmaceutică se precizează că „toate dozele sunt oferite de Moderna la cel mai mic preț”.

Dacă întregul contract cu Moderna este activat, națiunile din Africa pot atinge obiectivul de a vaccina 450 de milioane de persoane până în luna septembrie a anului 2022, potrivit aceleiași surse. Asta înseamnă jumătate din cifra țintă pentru vaccinare din populația acestui continent, care este de 900 de milioane de oameni.

Etichete: vaccinare ser moderna vaccin moderna Moderna africa vaccin covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC