Newsflash
Internaționale

Japonia a aprobat vaccinurile Moderna și AstraZeneca

de Dorina Novac - mai 21 2021
Japonia a aprobat vaccinurile Moderna și AstraZeneca

Guvernul japonez a aprobat, vineri, vaccinurile împotriva COVID-19 dezvoltate de Moderna şi AstraZeneca.

Mai puţin de 2% din cei 125 de milioane de locuitori ai Japoniei au primit cele două doze de vaccin Pfizer-BioNTech, singurul ser aprobat până acum de guvernul japonez, scrie Agerpres.

vaccinuri anti-COVID

„Unda verde dată de autorităţi ar trebui să permită accelerarea campaniei de vaccinare din Japonia, pentru care guvernul este puternic criticat cu două luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo - 2020 (23 iulie-8 august)”, transmite sursa citată.

Pentru a fi comercializat în Japonia, orice produs sanitar trebuie să fie supus unor studii clinice suplimentare pe teritoriul ţării, ceea ce a întârziat disponibilitatea vaccinurilor prin comparaţie cu alte ţări.

De asemenea, autoritățile au anunțat deschiderea, săptămâna viitoare, a două centre de vaccinare în masă la Tokyo şi Osaka (vest).

Japonia nu va începe să utilizeze imediat vaccinul AstraZeneca din cauza unor cazuri rare, dar grave, de tromboză (cheaguri de sânge) observate în alte ţări.

Potrivit sursei citate, populaţia Japoniei este în mare parte împotriva organizării Jocurilor Olimpice de la Tokyo din această vară, temându-se că evenimentul va înrăutăţi şi mai mult situaţia sanitară, în contextul în care arhipelagul se confruntă cu un al patrulea val de COVID-19.

Guvernul intenţionează să finalizeze faza de vaccinare a persoanelor cu vârsta de 65 de ani şi peste până la sfârşitul lunii iulie, în mijlocul JO, dar acest obiectiv pare dificil de atins.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe