Newsflash
Internaționale

EMA aprobă vaccinul Moderna pentru copiii cu vârsta între 6 şi 11 ani

de Dorina Novac - mar. 4 2022
EMA aprobă vaccinul Moderna pentru copiii cu vârsta între 6 şi 11 ani

Agenţia Europeană pentru Medicamente - EMA a anunțat joi că a autorizat vaccinul Moderna împotriva coronavirusului pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 11 ani.

Directorul EMA pentru riscuri vaccinale şi ameninţări biologice, Marco Cavaleri, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că în cazul copiilor mai mici li se va administra jumătate din doza administrată copiilor mai mari şi adulţilor, scrie Agerpres.

vaccinare copii

Cavaleri a spus că studiile au demonstrat în cazul copiilor mici un răspuns imun comparabil cu cel observat la populaţiile mai în vârstă, măsurat prin nivelul de anticorpi neutralizanţi împotriva coronavirusului.

De asemenea, reprezentantul EMA a declarat că vaccinul Moderna este recomandat pentru utilizare ca doză de rapel (booster) la persoanele care au primit alte vaccinuri.

Copiilor li s-a administrat anterior vaccinul Pfizer-BioNTech, singurul vaccin aprobat de EMA pentru cei de 5 ani şi peste această vârstă.

Totodată, EMA a recomandat joi doze de rapel cu vaccinul Pfizer-BioNTech pentru cei de 12 ani şi peste această vârstă.

Cavaleri a precizat că datele din diverse ţări – printre care Israel şi Statele Unite –, care acoperă peste 400.000 de copii, au indicat faptul că o a treia doză de vaccin Pfizer-BioNTech la copiii de 12 ani şi peste această vârstă este „sigură şi eficientă”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe