Newsflash
Internaționale

Vaccinul antigripal Moderna, mai slab decât cele existente

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 17 2021
Vaccinul antigripal Moderna, mai slab decât cele existente

Moderna a anunţat că vaccinul său experimental antigripal, bazat pe tehnologia ARN mesager, a avut rezultate bune într-o fază incipientă a unui studiu clinic.

340-pai2300Datele, deși preliminare, sunt inferioare celor înregistrate în cazul vaccinurilor antigripale existente pe piaţă.

Vaccinul Moderna a fost conceput pentru a ţinti toate cele patru tulpini principale de virus gripal.

Anticorpii au înregistrat niveluri bune, explică cercetătorii, însă nu la fel de ridicate sau similare nivelurilor înregistrare în cazul administrării vaccinurilor cu eficacitate înaltă.

Tehnologia utilizată în cazul vaccinului este aceeași ca cea utilizată pentru vaccinurile împotriva COVID-19.

Studiul care a testat eficienţa noului vaccin antigripal a inclus 180 de voluntari, într-o fază incipientă, iar în etapa intermediară au fost înrolaţi 500 de participanţi.Rezultatele acestei analize vor fi publicate anul viitor.

De asemenea, Moderna a anunţat că va dezvolta un vaccin pan-respirator cu rapel anual care va ţinti mai multe virusuri, precum SARS-CoV-2, virusul gripal, virusul respirator sinciţial.

Citiți și: Criza apei poluate în Hawaii


Notă autor:

https://www.agerpres.ro/stiintatehnica/2021/12/10/un-vaccin-antigripal-moderna-cu-arn-mesager-rezultate-promitatoare-dar-mai-slabe-decat-ale-serurilor-existente--829549

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe