Newsflash
Internaționale

EMA evaluează utilizarea vaccinului anti-COVID Moderna la adolescenți

de Dorina Novac - iun. 10 2021
EMA evaluează utilizarea vaccinului anti-COVID Moderna la adolescenți

Agenția Europeană a Medicamentului a demarat evaluarea unei cereri pentru extinderea utilizării vaccinului anti-COVID Moderna cu includerea adolescenților cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Comitetul EMA pentru medicamente de uz uman (Committee for Medicinal Products for Human Use - CHMP) va efectua o evaluare accelerată a datelor depuse în susținerea cererii, care includ rezultatele unui studiu clinic amplu în desfășurare, care include adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Moderna

„Acest studiu a fost efectuat în conformitate cu planul de investigație pediatrică (Paediatric Investigation Plan - PIP) pentru vaccinul COVID-19 Moderna, care a fost agreat de Comitetul EMA pentru medicamente de uz pediatric (Paediatric Committee – PDCO)”, se arată într-un comunicat al ANMDMR.

Opinia CHMP referitoare la acordarea unei extinderi a indicației pentru vaccinul COVID-19, împreună cu orice recomandări pentru efectuarea unor studii suplimentare și monitorizarea suplimentară a siguranței, va fi transmisă ulterior Comisiei Europene, care va emite o decizie finală cu caracter juridic obligatoriu aplicabilă în toate statele membre ale UE.

EMA va comunica rezultatul evaluării, care este așteptat în iulie, cu excepția cazului în care sunt necesare informații suplimentare.

„Vaccinul împotriva COVID-19 de la Moderna în prezent este autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani și peste. Conține o moleculă numită ARN mesager (ARNm), care cuprinde instrucțiuni pentru producerea unei proteine (proteina spike), prezentă în SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Vaccinul pregătește organismul pentru a se proteja împotriva SARS-CoV-2”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe