Newsflash
Internaționale

Cei care lucrează în spitale se îmbolnăvesc mai rău din cauza noului coronavirus

de Florentina Ionescu - mar. 20 2020
Cei care lucrează în spitale se îmbolnăvesc mai rău din cauza noului coronavirus

Experții din sănătate spun că noul coronavirus SARS-CoV-2 pare să îi afecteze mai mult pe cei care lucrează în clinici și spitale decât pe ceilalți oameni care contractează infecția, dar în prezent explicația este încă neclară, scriu cei de la CNN.com.

medici expusi coronavirus

„Cunoaștem mortalitatea ridicată în cazul vârstnicilor, dar din motive pe care încă nu le înțelegem, cei care lucrează în spitale, în linia întâi, sunt supuși unui risc mai mare de îmbolnăviri grave, în ciuda vârstei lor mai mici”, a explicat dr. Peter Hotez, profesor la National School of Tropical Medicine din cadrul Baylor College of Medicine, citat de CNN.

El subliniază că această constatare este extrem de destabilizantă, având în vedere această realitate: că cei care lucrează în spitale, în linia întâi, se îmbolnăvesc. Expertul mai spune că este momentul să determinăm ce anume îi face pe cei din personalul medical să se îmbolnăvească mai grav decât alți pacienți prin expunerea la noul coronavirus.

„Pooate că explicația se datorează unei doze mai mari de virus la care aceștia sunt expuși. Nu știm cu adevărat de ce. Va fi nevoie de timp pentru a studia acest lucru”, a spus dr. Peter Hotez, aceasta fiind una dintre ipotezele sale.

Concluzia expertului citat este că „trebuie să facem ceva pentru a le oferi medicilor din linia întâi un nivel suplimentar de confort”.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe