Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Cei care lucrează în spitale se îmbolnăvesc mai rău din cauza noului coronavirus

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 20 martie 2020, ora 10:31

Experții din sănătate spun că noul coronavirus SARS-CoV-2 pare să îi afecteze mai mult pe cei care lucrează în clinici și spitale decât pe ceilalți oameni care contractează infecția, dar în prezent explicația este încă neclară, scriu cei de la CNN.com.

medici expusi coronavirus

„Cunoaștem mortalitatea ridicată în cazul vârstnicilor, dar din motive pe care încă nu le înțelegem, cei care lucrează în spitale, în linia întâi, sunt supuși unui risc mai mare de îmbolnăviri grave, în ciuda vârstei lor mai mici”, a explicat dr. Peter Hotez, profesor la National School of Tropical Medicine din cadrul Baylor College of Medicine, citat de CNN.

El subliniază că această constatare este extrem de destabilizantă, având în vedere această realitate: că cei care lucrează în spitale, în linia întâi, se îmbolnăvesc. Expertul mai spune că este momentul să determinăm ce anume îi face pe cei din personalul medical să se îmbolnăvească mai grav decât alți pacienți prin expunerea la noul coronavirus.

„Pooate că explicația se datorează unei doze mai mari de virus la care aceștia sunt expuși. Nu știm cu adevărat de ce. Va fi nevoie de timp pentru a studia acest lucru”, a spus dr. Peter Hotez, aceasta fiind una dintre ipotezele sale.

Concluzia expertului citat este că „trebuie să facem ceva pentru a le oferi medicilor din linia întâi un nivel suplimentar de confort”.

Sursa foto: pixabay.com

Etichete: expunere coronavirus infectie cu coronavirus epidemie cu coronavirus infectie cu noul coronavirus medici personal medical

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC