Newsflash
ACTUALITATE Știri

Persoanele care nu respectă programările la medic, amendate cu 5 euro în Franța

de Magdalena Tănăsescu - apr. 10 2024
Persoanele care nu respectă programările la medic, amendate cu 5 euro în Franța

Premierul francez Gabriel Attal a anunțat că pacienții care lipsesc nemotivat de la o programare la medic vor fi taxați cu 5 euro.

Este vorba de pacienții care nu oferă un motiv plauzibil pentru absența lor.

 

Potrivit The Guardian, propunerea guvernului de la Paris are menirea de a stimula serviciul de sănătate aflat în impas. Măsura este însă criticată de sindicatele medicilor și de grupurile de pacienți.

 

„Nu va funcționa. Rezultatul final va fi că sistemul de sănătate va pierde”, a declarat Patrick Pelloux, președintele asociației medicilor de urgență.

Conform spuselor premierului, profesioniștii din sistemul medical au raportat aproximativ 27 de milioane de neprezentări în fiecare an. Oficialul a insistat că „nu ne putem permite ca acest lucru să continue”.
 

În luna ianuarie 2024, Gabriel Attal, fost ministru al Educației, a devenit la numai 34 de ani cel mai tânăr premier din istoria Franței moderne.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe