Guvernul României a alocat Institutului Clinic Fundeni o sumă de la bugetul de stat pentru dezvoltarea şi upgradarea imagisticii medicale din cadrul Laboratorului Clinic de Radiologie.
Astfel, Institutul Clinic Fundeni (ICF) va avea, din toamnă, un Laborator Clinic de Radiologie, Imagistică Medicală şi Radiologie Intervenţională de top. Este vorba de reabilitarea şi dotarea cu echipamente de ultimă generaţie a unităţii medicale.
Citește și: Bani de la bugetul de stat pentru Institutul Clinic Fundeni
Prin Ministerul Sănătăţii, Guvernul a alocat Institutului Clinic Fundeni suma de 60.631 mii lei de la bugetul de stat, sumă folosită pentru upgradarea imagisticii medicale din ICF.
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei medicale, remis redacției, durata de execuție a proiectului investiției este de 4 luni.
Prin proiect se doreşte achiziţionarea a două computere tomografe multislice din gama de vârf (de 128 si, respectiv, de 256 de coroane de detectori) care să asigure 24/24 de ore accesul urgenţelor, un aparat de rezonanţă magnetică cu intensitatea câmpului de 3 T, cu softuri dedicate pentru explorarile neuro, vasculare, whole body, abdomino-pelvine, onco, pediatrice, precum şi dotarea cu un angiograf biplan pentru procedurile radiologice minim invazive ale pacienţilor cu patologie în principal neurovasculară.
De asemenea, pentru radiologie sunt necesare două ecografe performante, unul pentru segmentul pediatric şi altul pentru adulţi, în asociere cu două aparate de radiologie convenţională cu post de grafie şi scopie dintre care unul pentru pacienţii pediatrici şi altul pentru adulţi (aparatura existentă datând din anii 2000-2001).
În acest proiect sunt incluse şi două ecografe care vor aparţine Clinicii de Neurologie din ICF pentru pacienţii cu suspiciune clinică de accident vascular cerebral, dintre care unul fix şi altul portabil, cu rol în evaluarea vaselor latero-cervicale în suspiciunea de ocluzie stenoză stânsă arterială şi de Doppler transcranian.
„Achiziţionarea unei aparaturi performante, coroborată cu asigurarea condiţiilor necesare desfăşurării activităţii medicale este primordială pentru creşterea calităţii actului medical, conform cerinţelor impuse de managementul calităţii în domeniul sanitar, dar şi de provocările majore la care este supus continuu personalul medico-sanitar şi implicit pacienţii în contextul situaţiilor medicale grave ce pot apărea , aşa cum a fost, spre exemplu, pandemia SARS-COV-2”, a explicat managerul ICF, conf dr Anca Coliţă.
Sursa foto: www.rawpixel.com
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe