Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  BUSINESS  »  Industria farmaceutică

Sanofi distribuie de patru ori mai multe doze de vaccin gripal decât în sezonul trecut

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 12 octombrie 2020, ora 14:33

Compania farmaceutică Sanofi Romania a transmis astăzi o declarație de presă, făcând în acest fel câteva precizări importante cu privire la disponibilitatea vaccinului gripal VaxigripTetra®.

Reprezentanții companiei spun că se confruntă în ultima perioadă cu un număr extrem de mare de solicitări pentru vaccinul gripal VaxigripTetra®, comparativ cu necesarul pieței locale, situația fiind similară în toate țările afectate de COVID-19, la nivel mondial.

vaccin gripal sanofi romania precizari octombrie 2020

În contextul pandemic actual, reprezentanții companiei farmaceutice fac câteva precizări:

a) Înțeleg și sunt conștienți de dificultățile privind disponibilitatea vaccinului gripal în farmacii. Din păcate, în contextul COVID-19, compania se confruntă cu o cerere de vaccin gripal mult crescută și atipică, la toate nivelurile, național, european și global.

b) La nivel global, Sanofi Pasteur și-a consolidat angajamentul de a proteja sănătatea publică și a extins la maximum capacitatea sa de producție, producând pentru sezonul 2020-2021 cu 20% mai multe doze de vaccin gripal în comparație cu sezonul precedent, o cifră record în toată istoria noastră, spun reprezentanții companiei.

„Am asigurat producția continuă de vaccinuri antigripale în timpul carantinei COVID-19 pentru a ne respecta angajamentele și pentru a îndeplini cât mai multe comenzi suplimentare, pe cât permit capacitățile noastre de producție. Procesul de producție, care durează 6 luni, a fost demarat imediat după ce Organizația Mondială a Sănătății a recomandat tulpinile de virus ce trebuie incluse în vaccin”, se arată într-un comunicat remis redacției de Sanofi Romania.

c) România este o țară prioritară pentru Sanofi, iar numărul de doze de vaccin gripal pe care îl distribuie compania farmaceutică în acest sezon este de 4 ori mai mare decât în sezonul precedent, răspunzând nevoilor estimate de către autorități pentru sistemul public (Programul Național de Vaccinare) și comunicate de către distribuitori pentru piața privată (farmacii cu circuit deschis).

Distribuția vaccinului gripal se realizează în termenele agreate, conform calendarului de livrare stabilit pentru numărul de doze precomandate, se arată în același comunicat.

„Distribuția pe piață a vaccinului gripal se face exclusiv prin intermediul distribuitorilor cu care avem relații comerciale, în baza unor precomenzi transmise de aceștia pentru piața privată la începutul anului, respectiv a contractelor pentru sistemul public de sănătate, încheiate cu autoritățile de sănătate publică pentru sezonul gripal respectiv”, explică Sanofi România.

d) Procesul de distribuție către piață a demarat chiar de la jumătatea lunii septembrie, Sanofi Pasteur fiind primul producător care a furnizat vaccinul gripal în piața privată.

e) „Prin intermediul distribuitorilor, vom continua să livrăm cantitățile de doze de vaccin gripal în termenele agreate - atât în public (către Programul Național de Vaccinare), cât și în farmacii, pe baza precomenzilor transmise la începutul anului”, arată compania din industria farma.

f) Date fiind specificul și durata procesului de producție, în acest moment suplimentarea numărului de doze de vaccin gripal nu este posibilă, subliniază reprezentanții companiei.

g) Categoriile de persoane considerate la risc pot beneficia gratuit de vaccinare antigripală prin intermediul Programului Național de Imunizare derulat de Ministerul Sănătății prin cabinetele medicilor de familie.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: vaccin gripal Sanofi Sanofi România VaxigripTetra

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.