Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Cele mai bune aplicații pentru sănătatea mintală, folosite în 2022

de Florentina Ionescu - ian. 3 2023
Cele mai bune aplicații pentru sănătatea mintală, folosite în 2022

O analiză a celor de la therapist.com scoate la iveală cele mai bune aplicații pentru menținerea sănătății mintale folosite în anul care tocmai s-a încheiat.

Aplicațiile de pe telefoanele noastre inteligente au devenit atât de populare și atât de folositoare încât mulți psihoterapeuți recomandă acum clienților lor aplicații diverse pentru menținerea sănătății mintale. 

aplicatie relaxare
Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/placut-tehnologie-baut-ceai-920378/

 

Din sute de mii de aplicații asociate menținerii sănătății mintale disponibile pe piață, câteva ies în evidență și par a fi deosebit de folositoare. Iată care sunt alegerile celor de la therapist.com în materie de tehnologie la îndemâna tuturor care dețin un telefon inteligent:

Happify

Aceasta combină terapia cognitiv-comportamentală, psihologia pozitivă și activitățile bazate pe știință în joculețe distractive pe telefonul mobil. De pildă, jucând astfel de jocuri pe această aplicație, vă puteți îmbunătăți mecanismele ce vă ajută să faceți față situațiilor stresante.

Breathing Zone

Această aplicație vă ajută să învățați cum să vă controlați respirația și să vă destresați în doar câteva minute, folosind exerciții simple bazate pe principiile din mindfulness.

MindShift

Aplicația vă ajută să vă gestionați anxietatea, vă învață cum să faceți față stresului prin intermediul tehnicilor din terapia cognitiv-comportamentală și oferă sfaturi de la profesioniștii din domeniul sănătății mintale.

Sanvello

Aplicația Sanvello oferă intervenții din terapia cognitiv-comportamentală și pe bază de mindfulness persoanelor care se luptă cu depresia, anxietatea și stresul. Ea include și exerciții audio personalizate, un forum, conținut despre sănătatea mintală.

Daylio

Aceasta este o aplicație de micro-jurnal, pentru a vă ajuta să vă urmăriți starea de spirit și activitățile zilnice. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți cum vă simțiți în fiecare zi, apoi să faceți câteva notițe despre ce ați făcut în acea zi. Puteți adăuga fotografii și alte detalii.

Headspace

Această aplicație oferă o paletă variată de meditație ghidată și de exerciții din sfera meditației, pentru a vă ajuta să vă relaxați, să vă concentrați și să vă destresați. Unele activități includ pachete de meditații care vă vor ajuta să dormiți mai bine, de exemplu.

Citiți articolul complet aici despre celelalte aplicații ce vă ajută în sfera sănătății mintale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe