Newsflash
Știri

HELP Autism deschide un nou centru de terapie pentru copii și tineri

de Dorina Novac - mar. 31 2023
HELP Autism deschide un nou centru de terapie pentru copii și tineri

Asociația HELP Autism deschide un nou centru de terapie pentru copii și tineri în București, acesta fiind al nouălea centru de intervenție pentru copii și adolescenți deschis în cei 13 ani de activitate.

Asociația este prezentă în 3 orașe din țară – București, Târgoviște și Suceava – având șase centre de terapie în capitală (Casa Soarelui, Help Home Ozana, Centrul Mălin, Help Home Titan și Eminescu), două în Târgoviște (Help Home Târgoviște și Help Autism Târgoviște) și unul în Suceava, redeschis recent într-o nouă locație.

HELP Autism

„Astfel, noul Centru de Terapie HELP Autism Eminescu, găzduit de un spațiu oferit în folosință de Primăria Municipiului București, situat în strada Ardeleni, nr. 3A, își deschide oficial porțile vineri, 31 martie, începând cu ora 10:00. (...) La evenimentul de deschidere, organizat înainte de Ziua Mondială de Conștientizare a Autismului, sărbătorită la nivel internațional pe data de 2 aprilie, au participat reprezentanți ai autorităților capitalei, ai ministerelor și ai partenerilor implicați în proiect, precum părinți și copii din centrele HELP Autism, iar cei din urmă vor desfășura diverse activități alături de copiii tipici”, se arată într-un comunicat.

Citește și: HELP Autism lansează o carte pentru copii despre minți diverse

Acesta va da și în România startul unei luni pline de evenimente și campanii de informare și conștientizare, în care Asociația HELP Autism va demonta mituri despre autism și va invita oamenii să cunoască persoane din spectru într-o campanie de conținut în digital și în media cu mesajul: „Suntem diferiți. Suntem unici. Suntem un spectru de culori”.

La campania „Un Spectru de Culori” s-au alăturat și alte organizații din țară, parte din rețeaua informală RO TSA și FEDRA, atrăgând împreună atenția asupra nevoilor celor 40.000 de persoane cu autism din România, aflate încă în situații frecvente de marginalizare și discriminare.

Sâmbătă, 1 aprilie, o parte dintre copiii care fac terapie în centrele HELP Autism sunt invitați speciali la meciul dintre FC Rapid București și Farul Constanța, unde vor intra pe terenul de fotbal al Stadionului Giulești împreună cu jucătorii celor două echipe pentru a transmite un mesaj incluziv, indiferent de culoarea echipamentului pe care-l poartă.

Ziua Mondială a Conștientizării Autismului

Pe 2 aprilie, de Ziua Mondială a Conștientizării Autismului, la Librăria Cărturești Verona din București vor avea loc ateliere cu public la care vor participa copiii din centrele de terapie HELP Autism și familiile acestora și vor desfășura diferite activități educative, menite să-i ajute pe copiii cu TSA să se integreze și să participe la viața socială.

De asemenea, ca parte a campaniei de conștientizare, asociația a invitat instituțiile să ilumineze în albastru clădiri simbol din București, iar până în acest moment au răspuns pozitiv la inițiativă și vor fi iluminate: Guvernul României, Turnul STS Ciurel, Arcul de Triumf, clădirea STB, Primăria Municipiului București, precum și Primăria Municipiului Suceava, în noapte de duminică spre luni, 2-3 aprilie.

„În cei 13 ani, timp în care am deschis 9 centre, vorbim mai deschis despre autism, fără rușine și orientați spre găsirea de soluții. Mă gândesc că primii copii cu minți diverse care au început să facă terapie în centrele noastre sunt acum adulți autonomi, care au învățat să se descurce într-o lume total nepregătită să-i integreze. Pot spune că generația de astăzi e puțin mai norocoasă pentru că poate beneficia de diagnostic precoce și programe de terapie adaptate nevoilor lor, însă mai e mult de făcut până când inimile deschise vor îmbrățișa copiii cu minți aparte, fără prejudecăți, dar împreună putem reuși să normalizăm percepția asupra diagnosticului și să accesibilizăm terapia”, a precizat Daniela Bololoi, președinte HELP Autism.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe