Newsflash
Știri

HELP Autism lansează o carte pentru copii despre minți diverse

de Dorina Novac - dec. 6 2022
HELP Autism lansează o carte pentru copii despre minți diverse

Asociația HELP Autism lansează prima carte românească de împrietenire cu „creierele diverse”, pentru cei mici, scrisă de Alexandra Rusu.

Prezentă pentru prima dată la Târgul de Carte Gaudeamus, Asociația HELP Autism lansează prima carte despre „minți diverse” scrisă pentru copii în limba română.

Huptilup

Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare, scrisă de Alexandra Rusu și ilustrată de Ioana Pârvan, apare în colecția AHA Books Kids.

Lansarea are loc miercuri, 7 decembrie, ora 13:30, în cadrul unui workshop pentru copii în prezența autoarei și a ilustratoarei, iar vineri, 9 decembrie, între orele 18:00 și 19:00, se desfășoară o sesiune de autografe și discuții libere.

Ambele evenimente vor avea loc la standul HELP Autism (nr. 181) din cadrul Târgului de Carte Gaudeamus.

După debutul în literatura pentru copii cu Cartea năsoaselor, scriitoarea Alexandra Rusu revine cu o nouă apariție. Huptilup. O poveste megatare cu un burete-de-mare face parte dintr-o serie de 3 cărți dedicate celor mici, fiind al nouălea titlu publicat în colecția AHA Books.

Huptilup spune o poveste emoționantă despre cât de stranii și de frumoase sunt creierele noastre, dar și ale altor viețuitoare, privite fără stigmatizare și prejudecăți prin ochii unui burete-de-mare care a pornit într-o călătorie inițiatică, plină de peripeții și presărată cu umor.

„Huptilup este un burete-de-mare, o vietate marină despre care știința spune că nu are creier. În ciuda numelui său jucăuș, acesta stă lipit de o stâncă și i se pare că nu face nimic spectaculos, că e plictisitor și inutil. Până într-o zi, când decide să-și împlinească visul, pornind într-o aventură de-a lungul căreia va afla multe despre creierele lipitoarei, al calamarului uriaș, al lui Einstein, ale copiilor de la școală și poate chiar despre creierul tău”, se arată într-un comunicat.

Pentru copii, cititul este o unealtă secretă și, asemeni Alexandrei Rusu, aceștia pot transforma lectura în propria cheie către dezvoltare, fie că o fac din pasiune, plăcere, nevoie, curiozitate sau dorință.

Pentru părinți și cadre didactice, Huptilup se transformă în subiect de conversație despre diversitate, toleranță și comunitate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe