Newsflash
ACTUALITATE Știri

Pacienţii cu autism ar putea beneficia de terapii decontate, începând cu 1 noiembrie

de Magdalena Tănăsescu - sept. 19 2023
Pacienţii cu autism ar putea beneficia de terapii decontate, începând cu 1 noiembrie

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova, Cătălin Măguleanu, a anunțat că terapiile destinate pacienţilor cu autism ar putea fi decontate începând cu data de 1 noiembrie a.c.

Potrivit directorului CAS Prahova, decontarea ar urma să fie făcută în cadrul unui program naţional de sănătate curativ şi va acoperi două şedinţe pe zi.

„Sperăm că de la 1 noiembrie se va demara procedura pe programul naţional de sănătate curativ pentru pacienţii cu autism, mai ales în zona de copii. Aşteptăm criteriile de evaluare care se vor finaliza prin act normativ după ce actul normativ stă în transparenţă decizională. Trebuie să îndeplinească nişte criterii de eligibilitate, iar de la 1 noiembrie, sperăm noi, sau 1 decembrie se vor deconta două şedinţe pe zi de 50 de minute, a căror valoare este de 130 de lei pe şedinţă, a declarat Cătălin Măguleanu, citat de Agerpres

În acest sens, vor fi încheiate contracte cu cabinetele de psihologi autorizaţi de către Colegiul Psihologilor.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe