Newsflash
ACTUALITATE Știri

Vot final: Servicii stomatologice gratuite pentru persoanele cu autism

de Magdalena Tănăsescu - nov. 23 2023
Vot final: Servicii stomatologice gratuite pentru persoanele cu autism

Un proiect care prevede decontarea serviciilor medicale stomatologice pentru persoanele cu autism a fost adoptat pe 22 noiembrie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional. Legea merge la promulgare la șeful statului.

Potrivit proiectului de lege, citat de Hotnewsfurnizarea serviciilor specializate integrate pentru persoane cu tulburări din spectrul autist se realizează de o echipă multidisciplinară.

„Echipa este formată, după caz, din: medici de familie, medici specialişti, asistenţi sociali, psihologi acreditaţi în specialitatea psihologie clinică, consiliere psiholologică, psihoterapie, logopezi, analişti comportamentali, kinetoterapeuţi, fiziokinetoterapeuţi, profesori de cultură fizică medicală, stomatologi, psihopedagoci speciali, terapeuţi ocupaţionali, psihologi atestaţi în terapii bazate pe evidenţe ştiinţifice care şi-au dovedit capacitatea în evaluarea şi intervenţiile în TSA, consilieri psihologici, psihopedagoci, cadre didactice, manager de caz, alţi specialişti cu atribuţii în domeniul intervenţiei specializate în tulburări din spectrul autist”, se menționează în proiectul de lege.

Conform proiectului, „în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 151/2010 privind serviciile specialitate integrate de sănătate, educaţiei şi sociale adresate persoanelor cu tulburări din spectrul autist (…) vor fi modificate în mod corespunzător”. 

Pe 7 noiembrie a.c., Senatul a adoptat iniţiativa legislativă, în calitate de prim for sesizat, votul Camerei Deputaţilor fiind decizional.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe