Newsflash
ACTUALITATE Știri

3.000 de elevi cu autism renunță anual la școală

de Magdalena Tănăsescu - mai 31 2024
3.000 de elevi cu autism renunță anual la școală

Conform datelor deținute de Asociația HELP Autism, 87% dintre elevii cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) sunt copii cu tulburări de învățare specifice diagnosticelor de autism.

Astfel, 1 copil din 4 cu autism nu merge la grădiniță sau școală în România, deși are vârsta de școlarizare. 

„Doar în anul 2021, un număr de 3.000 de elevi au renunțat la școală, urmând studiile la domiciliu. În acest context, Asociația HELP Autism organizează vineri, 31 mai a.c., un eveniment special prilejuit de Ziua Internațională a Copilului, care va avea loc la școlile gimnaziale 311 și 59 din sectorul 6”, se menționează într-un comunicat remis redacției.

În cadrul evenimentului vor avea loc ateliere și se vor prezenta câteva dintre metodele inovatoare dezvoltate de ONG. Metodele au fost realizate în colaborare cu școlile, părinții, copiii, comunitatea și reprezentanții instituțiilor publice, pentru a crește gradul de incluziune al copiilor cu CES în învățământul de masă la nivel național.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe