Boala cauzată de infecția cu noul coronavirus din China a primit un nume oficial, COVID-19. Potrivit specialiștilor, modul în care este înțeleasă în prezent răspândirea virusului care duce la COVID-19 se bazează în mare parte pe ceea ce se știe despre coronavirusurile similare cu cel din China.
Iată câteva informații extrem de utile oferite de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA:
Se crede că noul coronavirus se transmite în principal de la o persoană la alta:
* între persoanele care intră în contact direct unele cu celelalte, adică la o distanță de 180 centimetri,
* prin particulele de salivă produse atunci când o persoană infectată tușește sau strănută,
* aceste particule foarte mici de salivă pot să ajungă în gura sau nasul persoanelor din apropiere și este posibil să fie inhalate și să ajungă în plămâni.
Este posibi, potrivit CDC, ca o persoană să ia COVID-19 prin atingerea unei suprafețe sau a unui obiect care are virusul pe ea/el și apoi persoana își atinge nasul, gura, posibil și ochii. Experții CDC nu cred că acesta este principalul mod prin care coronavirusul din China se transmite.
Specialiștii cred că pacienții sunt extrem de contagioși atunci când sunt simptomatici (când persoanele sunt foarte bolnave). Unele modalități de transmitere a COVID-19 pot fi posibile și când persoanele nu prezintă simptome.
Cu toate acestea, experții spun că încă mai au multe de învățat despre boala COVID-19, despre modul de răspândire, despre severitatea ei și despre alte caracteristici.
Sursa foto: rawpixel.com
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe