În România, aproximativ 15.000 de pacienți sunt diagnosticați cu Boli Inflamatorii Intestinale, mai ales persoane tinere și chiar copii, a anunțat ASPIIR.
Asociația Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale și Stomizaților din România (ASPIIR) împlinește în acest an 10 ani de proiecte și implicare pentru pacienții români cu Boli Inflamatorii Intestinale (BII).
În acest context aniversar, ASPIIR, în parteneriat cu Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie (SRGH), Clubul Român pentru Boala Crohn şi Colită Ulcerativă (RCCC) au organizat evenimentul online „10 ani de parteneriat și implicare pentru pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale”, la care au participat medici, pacienți, autorități, reprezentanți ai altor asociații de la nivel european.
„În urmă cu 10 ani un grup mic de pacienți și medici au înțeles ca pacienții cu BII au nevoie de o comunitate dedicată lor și au fondat asociația ASPIIR. Creșterea numărului de pacienți diagnosticați cu Boala Crohn și Colită Ulcerativă, prea puține informații despre Bolile Inflamatorii Intestinale la acel moment, apariția unor forme complicate, lipsa unui grup de suport pentru acești pacienți au fost motive convingătoare pentru ca în urmă cu mai bine de 10 ani să aspirăm la ceea ce este astăzi ASPIIR”, a declarat Isabella Grosu, președinte ASPIIR.
Obiectivele asociației sunt susținerea persoanelor cu BII, creșterea calității vieții pacienților, creșterea calității sprijinului din partea familiei, prietenilor și echipei medicale.
Asociația are în prezent peste 400 de membri, persoane cu BII sau aparținători ai acestora, este partener al centrelor dedicate din întreaga țară și este membru activ al organizațiilor europene.
„Înainte de 2011, incidența și prevalența Bolilor Inflamatorii Intestinale în România erau unele dintre cele mai mici din Europa, crescând însă an de an și ajungând apoi în 2011 și 2016, în aria Bucureștiului, să crească de 8 ori. Acest lucru ne-a facut să ne mobilizăm, să aducem pacienții mai mult către noi, să îi considerăm parteneri, și de aici și ideea de a susține ASPIIR”, a precizat prof. dr. Cristian Gheorghe, președinte SRGH.
În România, aproximativ 15.000 de pacienți sunt diagnosticați cu BII, mai ales persoane tinere și chiar copii.
De aceea, potrivit ASPIIR este foarte important ca acțiunile de creștere a calității îngrijirii și implicit a calității vieții pacienților cu BII să continue.
Evenimentul online „10 ani de parteneriat și implicare pentru pacienții cu Boli Inflamatorii Intestinale” a fost realizat cu sprijinul Pfizer, Takeda, Janssen.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe