Newsflash
Cultură

Arhiva bibliotecii digitale a UMFST, accesată din întreaga lume

de L. Budin - feb. 23 2023
Arhiva bibliotecii digitale a UMFST, accesată din întreaga lume

Din acest an, studenţii fac stagii de practică prin care învaţă cum să digitizeze cărţi, periodice, și manuscrise

Arhiva bibliotecii digitale a UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureş, care cuprinde publicaţii din secolul al XVI-lea, este accesată frecvent de cititori din Europa și America de Nord. Pentru creşterea volumului informaţional, din acest an studenţii efectuează stagii de practică prin care învaţă cum să digitizeze cărţi, periodice, manuscrise şi materiale iconografice, informează Agerpres.

biblioteca-digitala1

Începând cu acest an universitar, studenţii şi masteranzii Facultăţii de Ştiinţe şi Litere «Petru Maior» din Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureş, de la specializarea Istorie şi Turism Cultural, îşi desfăşoară stagiul de practică în Laboratorul de digitalizare a publicaţiilor, digitizând cărţi, publicaţii periodice, manuscrise, materiale iconografice, pentru a furniza resurse informaţionale pentru cercetători din întreaga lume”, se arată pe blogul UMFST Târgu Mureş.

Biblioteca îşi doreşte astfel să contribuie la dezvoltarea unor competenţe necesare celor care şi-au asumat ca viitor conservarea şi promovarea patrimoniului cultural al umanităţii.

Studenţii au contribuit la îmbogăţirea repozitoriului digital instituţional, digitizând cărţi, publicaţii periodice, manuscrise, materiale iconografice, pentru a furniza resurse informaţionale pentru cercetători din întreaga lume. Cele mai frecvente locaţii de accesare a biblioteca digital au fost: SUA, Franţa, Canada, Germania, Rusia, Ungaria, Belgia, Suedia, Ucraina, Republica Moldova, Anglia”, se mai arată pe blog.

În anul 2018, în urma fuzionării Universităţii de Medicină şi Farmacie şi Universitatea „Petru Maior”, au fuzionat și bibliotecile celor două unități de învățământ superior. Astfel, biblioteca UMFST Târgu Mureş a ajuns la peste 340.000 de tomuri, printre care și carte veche.

Jandarmii din Galați iau lecții de prim ajutor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe